Congolese international én Abdallah (ex-Lierse K.) komen aanval Virton versterken

Challenger Pro League | Excelsior Virton heeft twee nieuwe spitsen toegevoegd aan de selectie. Hakim Abdallah (ex-Lierse Kempenzonen) en Yann Mabella moeten het gewicht van de Virtonese aanval wat mee komen dragen in steun van sterspeler Souleymane Anne (als die zelf blijft natuurlijk).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Abdallah hoeft weinig introductie. De 24-jarige spits was vorig seizoen de aanvalsleider van Lierse Kempenzonen. De Malagassiër werd na een jaartje alweer doorgeschoven omdat hij (ondanks zijn zeven doelpunten) niet helemaal gebracht had wat de Pallieters ervan verwacht hadden. Nu krijgt hij dus een herkansing bij Virton.

Mabella is dan weer een 26-jarige Congolese Fransman die overkomt van RFCU Luxemburg. Mabella scoorde de voorbije drie seizoenen 42 goals in 76 wedstrijden voor de Luxemburgse ploeg en schopte het mede daarmee tot Congolees international. Voor zijn periode in Luxemburg voetbalde Mabella in de lagere divisies van de Franse competitie (Tours, Nancy, Chateauroux, ...).

Tot slot hevelde Virton ook youngsters Karim Ilunga (centrale middenvelder) en Axel Vitris (flankaanvaller) definitief over naar de A-kern.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top