Charleroi hoopt dit seizoen mee te dingen naar een Europees ticket

Jupiler Pro League |

In het Zwarte Land dromen de Carolo’s stiekem van een Europees ticket. Dit jaar moeten de spelers van Sporting Charleroi daartoe in staat zijn. Na een overgangsseizoen onder het bewind van Edward Still mag het aankomende voetbaljaargang allemaal wat ambitieuzer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na meegestreden te hebben voor de Champions’ play-offs moest Charleroi enkele maanden geleden finaal genoegen nemen met de Europe play-offs. Daarin strandden ze in het zog van AA Gent en Racing Genk. Dit seizoen hopen ze op z’n minst even goed én zelfs beter te doen. “Ik heb altijd gezegd dat ik met Charleroi in Europa wil spelen, dus voor mij betekent een succesvol seizoen een Europese plaats bemachtigen. Zo simpel is het”, gaf de Malagassische aanvoerder Marco Ilaimaharitra onlangs te kennen in Le Soir.

Vertrek van Bayo

De sterke prestaties van aanvaller Vakoun Bayo, die 11 doelpunten scoorde in 19 wedstrijden, gingen niet onopgemerkt voorbij. De Engelse tweedeklasser Watford plukte hem weg in het Stade du Pays voor een bedrag van 5,8 miljoen euro.

"Wilde ik Bayo verkopen? Nee, maar de economische realiteit betekende dat we voor 30 juni moesten verkopen. Het enige bod dat we kregen was voor Bayo en dat hebben we aangenomen. Als je een businessmodel hebt dat goed werkt zo, moet je dat respecteren. Het is mijn verantwoordelijkheid om de duurzaamheid van de structuur te garanderen. Ik denk dat het onverantwoordelijk zou zijn geweest om te gaan doen wat alle clubs doen en te zeggen dat het niet erg is als we in het rood staan, en dat we zullen proberen het volgend jaar beter te doen. Zolang we elke keer slagen, blijven we zo denken. We weten hoe we onze spitsen moeten promoten en dat zal zo blijven", verklaarde eigenaar Mehdi Bayat eveneens in Le Soir.

Defensieve versterking

De Zebra’s zijn vooralsnog het meest actief geweest op de transfermarkt in het defensieve compartiment. Zo plukten ze Jonas Bager en Damien Marcq weg bij Union Sint-Gillis. In de voorhoede is de definitieve overgang van Daan Heymans zeker ook het vermelden waard, terwijl er bovendien progressie gemaakt zou worden in de dossiers van Benbouali en Hosseinzadeh.

Op sportief vlak staat Sporting er al enkele seizoenen goed voor en dat biedt verdere doorgroeimogelijkheden. Plaatsing voor een Europese competitie en de daarmee gepaard gaande inkomsten zouden alleszins een stevig duwtje in de rug geven. “We zullen een grote club worden als we afhankelijk zijn van Europese wedstrijden en verkoop. Kijk maar naar Club Brugge, vatte Bayat samen.

Het programma van de eerste speeldag van de Jupiler Pro League op Eleven Sports:

Vrijdag 22 juli

  • Standard - KAA Gent (vanaf 20u15 op Eleven Pro League 1)

Zaterdag 23 juli

  • Sporting Charleroi - KAS Eupen (vanaf 15u30 op Eleven Pro League 1)
  • KV Kortrijk - OHL (vanaf 17u55 op Eleven Pro League 1)
  • STVV - R. Union St.-G. (vanaf 20u25 op Eleven Pro League 1)

Zondag 24 juli

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top