Na de aanval wordt de verdediging het nieuwe werkpunt van FC Barcelona

Sport |

Barcelona is deze zomer ongetwijfeld een van de meest actieve ploegen op de transfermarkt. De Blaugrana hebben hun aanvallende opties al versterkt en nu richten Xavi en de Catalaanse bestuursleden hun pijlen op de defensie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De laatste paar seizoenen hebben FC Barcelona pijn gedaan. De Catalanen hebben niet alleen moeten toezien hoe aartsrivaal Real Madrid op het Europese toneel titels in de wacht sleepte, maar ze kregen ook een aantal tegenslagen te verwerken. Een van de belangrijkste redenen daarvoor is hun verouderde en onstabiele defensie, die de supporters van Camp Nou niet langer geruststelt. Daarom is Barça-president Joan Laporta, na zwaar in de aanval te hebben geïnvesteerd, klaar om te investeren in zijn achterhoede voor volgend seizoen.

Azpilicueta staat hoog op het verlanglijstje

In een interview met TUDN juichte de Barcelona-president uiteraard de komst van Robert Lewandowski toe, die zonder twijfel de belangrijkste transfer van de zomer is, samen met de overgang van Sadio Mané naar Bayern München. Maar Joan Laporta sprak ook met gewezen Barcelona-speler Hristo Stoichkov over de volgende stap: "Nu gaan we werken aan de verdediging. Xavi heeft ons een aantal namen van spelers doorgespeeld en ik hoop dat de Blaugrana een beetje meer plezier gaan beleven."

FC Barcelona geeft zichzelf de middelen om zijn ambities waar te maken en om opnieuw een wereldwijde referentie te worden. Naast de transfer van een van 's werelds beste (zo niet de beste) spits en de contractverlenging van Ousmane Dembele, hebben de Blaugrana ook het Braziliaanse goudklompje Raphinha van Leeds United en de vrije spelers Franck Kessie en Andreas Christensen aangetrokken. De voormalige Chelsea-rots-in-de-verdediging zal niet de enige defensieve versterking zijn voor de Catalanen, die op het punt staan om zijn oud-teamgenoot Cesar Azpilicueta aan te trekken. Ook Jules Koundé wordt met stip vermeldt, hoewel de Blues ook geïnteresseerd zijn. De supporters van FC Barcelona weten dat er in Catalonië een revolutie aan de gang is. En we zullen er snel achter komen of geld gelukkig maakt bij Barça.

Volg het nieuwe La Liga-seizoen op de zenders van Eleven Sportsbeschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top