Welke plannen heeft Bayern München met de miljoenen van Robert Lewandowski?

Sport |

Bayern München is uiteindelijk overstag gegaan en heeft een bod van 45 miljoen euro van FC Barcelona geaccepteerd voor zijn Poolse prijsschutter Robert Lewandowski. Het Beierse clubbestuur is echter niet van plan om bij de pakken te blijven zitten en gaat de som meteen herinvesteren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Rekordmeister heeft zonder enige twijfel een mooi bedrag verdiend aan de verkoop van Lewandowski. Niet alleen de transfersom, maar ook het weggevallen salaris is mooi meegenomen. Bayern nam de goalgetter destijds transfervrij over van Borussia Dortmund, waardoor het een mooie winst heeft mogen bijschrijven. Het is het bewijs dat de directie het klappen van de zweep kent en zelden fouten maakt in zijn transferbeleid.

Toptarget De Ligt

“Aangezien we een aardige som vangen voor Robert, geeft ons dat meer mogelijkheden om actief te blijven op de transfermarkt”, aldus algemeen directeur Oliver Kahn enkele dagen geleden op de ploegvoorstelling. En ze waren er effectief als de kippen bij om de daad bij het woord te voegen.

Sportief directeur Hasan Salihamidzic en coach Julian Nagelsmann hebben hun pijlers volop gericht op Juventus-verdediger Matthijs De Ligt. Volgens de Spaanse sportkrant AS is de deal bijna een feit. Bayern zou 70 miljoen euro neertellen voor de Nederlander, een bedrag dat door bonussen nog met 10 miljoen kan aandikken. Ondanks dat hij bij Juve de hoge verwachtingen lang niet altijd kon inlossen, is hij een welkome aanvulling in de selectie van de Duitse landskampioen.

Extra aanvaller?

Nog voor het vertrek van Lewy, hadden ze in Beieren al een grote slag geslagen met de komst van Sadio Mané, die nu des te meer een van de dragende aanvalskrachten zal moeten worden in de Allianz Arena. Ook Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch ruilden Ajax in voor een avontuur aan de Duitse top.

Nagelsmann en co hebben hun zinnen gezet op Mathys Tel, een 17-jarige spits van Stade Rennes, en op Konrad Laimer van RB Leipzig. Laatstgenoemde speelde nog onder Nagelsmann en moet een extra troefkaart toevoegen aan het middenveld.

Volg de Bundesliga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top