Kan vicekampioen Union ook na het vertrek van enkele absolute sterkhouders hoge toppen scheren?

Jupiler Pro League |

Union Sint-Gillis, de vicekampioen uit de Jupiler Pro League, zal volgende voetbaljaargang niet langer kunnen profiteren van het verrassingseffect als promovendus om dezelfde prestaties op de mat te brengen. En aan wat bijna het ultieme voetbalsprookje was, zit natuurlijk ook de keerzijde van de medaille verbonden: succescoach Felice Mazzu (Anderlecht), topschutter Deniz Undav (Brighton) en draaischijf Casper Nielsen (Club Brugge) zagen hun uitmuntende prestaties beloond worden met een toptransfer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie een jaar geleden voorspelde dat Union een heel seizoen mee zou draaien bovenin en pas in de play-offs de titel aan Club Brugge zou moeten laten, werd ongetwijfeld voor gek verklaard. En weinigen die dat scenario zich aankomend seizoen zien herhalen. De Brusselse traditieclub begint zeker niet vanaf nul, maar zal zich ongetwijfeld moeten heruitvinden in het jaar van de bevestiging.

Vertrek sleutelpionnen

De eerste verandering in het Dudenpark is waar te nemen in de dug-out. Felice Mazzu kon niet weerstaan aan de lokroep van Anderlecht. Karel Geraerts, assistent van Mazzu, paste voor een overstap naar het Lotto Park en staat nu voor zijn eerste ervaring als hoofdcoach. Maar ook op het veld zal het team een aantal noodgedwongen wijzigingen ondergaan.

Het vertrek van aanvaller Deniz Undav, afgelopen seizoen de topschutter in de Jupiler Pro League, laat een grote leegte. Die leegte zal grotendeels opgevuld moeten worden door Dante Vanzeir. Naast Undav keerde Kaoru Mitoma terug naar Brighton en ruilde Casper Nielsen eerder deze week Vorst in voor een avontuur bij landskampioen Club Brugge.

Hoop gevestigd op Adingra

Dankzij de goede relaties die USG onderhoudt met zusterclub Brighton, slaagde het erin om zich tijdelijk te verzekeren van de diensten van Simon Adingra. De 20-jarige Ivoriaanse vleugelspeler krijgt de lastige taak om Mitoma te doen vergeten. Hij maakte vorig seizoen het mooie weer bij het Deense Nordsjaelland. Daarnaast gingen de Brusselaars nogmaals vissen in de Engelse vijver. Ross Sykes, een 23-jarige Engelse verdediger van 1m96, kwam over van League One-team Accrington Stanley.

Toch laten de resultaten in aanloop naar de nieuwe voetbalcampagne goede dingen vermoeden. Zo boekten de Unionisten knappe gelijke spelen tegen Brighton (0-0) en Sporting (1-1), en veegde het afgelopen weekend nog de vloer aan met Feyenoord (0-4).

Begin augustus zal Union sowieso al klaar moeten zijn voor de strijd. In de derde voorronde van de Champions League krijgt het in een tweeluik met Rangers, de huidige Schotse vicekampioen en verliezend finalist van de laatste Europa League, een taaie klant voorgeschoteld.

Denkt kapitein Teddy Teuma dat hij met zijn ploeggenoten hetzelfde niveau kan halen als vorig jaar? “Waarschijnlijk niet, maar we geloven erin”, verklaarde hij aan SudInfo. “Er wordt waarschijnlijk verwacht dat we het beter doen. We zullen moeten afwachten. Het is altijd moeilijk te bevestigen na dergelijk seizoen. Ik wil de groep niet te veel druk opleggen, we moeten de situatie wedstrijd na wedstrijd bekijken en onze plicht vervullen. Als we opnieuw hoog eindigen zullen we heel gelukkig zijn. Indien niet, zal het belangrijk zijn alles te geven en geen spijt te hebben.”

Het programma van de eerste speeldag van de Jupiler Pro League op Eleven Sports:

Vrijdag 22 juli

  • Standard - KAA Gent (om 20u15 op Eleven Pro League 1)

Zaterdag 23 juli

  • Sporting Charleroi - KAS Eupen (om 15u30 op Eleven Pro League 1)
  • KV Kortrijk - OHL (om 17u55 op Eleven Pro League 1)
  • STVV - R. Union SG (om 20u25 op Eleven Pro League 1)

Zondag 24 juli

  • Club Brugge - KRC Genk (om 13u op Eleven Pro League 1)
  • KV Mechelen - Royal Antwerp FC (om 15u40 op Eleven Pro League 1)
  • RSC Anderlecht - KV Oostende (om 18u op Eleven Pro League 1)
  • KVC Westerlo - Cercle Brugge (om 20u25 op Eleven Pro League 1)

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top