Antwerp ambitieuzer dan ooit met straffe zomermercato

Sport | Club Brugge mag dan wel de grote titelfavoriet zijn, toch is Royal Antwerp FC een te duchten tegenstander. Voorzitter Paul Gheysens maakte vele miljoenen euro’s vrij en haalde een resem grote namen naar de Bosuil. Kan Antwerp Club Brugge van de troon stoten?

Door Pickx

Deel dit nieuws

In maart zorgde Paul Gheysens al met de veelbesproken transfer van technisch directeur Marc Overmars voor ophef in de Belgische voetbalwereld. De maanden nadien pakte hij weer zwaar uit. Antwerp haalde met Mark van Bommel een grote naam als trainer. De Nederlander was eerder werkzaam bij PSV en VfL Wolfsburg, met weliswaar wisselend succes.

Alderweireld en Janssen

De ex-topspeler van onder meer Bayern München en FC Barcelona kreeg enkele toppers ‘cadeau’ van Overmars. Antwerp verraste al snel door Nederlands international Vincent Janssen aan te trekken en als kers op de taart kwam ook Rode Duivel Toby Alderweireld naar de Bosuil. Beiden kostten in totaal 9,5 miljoen euro aan transfergelden en ze behoren tot de grootverdieners in de Jupiler Pro League. Gheysens haalde dus stevig uit. Daarnaast werden met Anthony Valencia en Christopher Scott ook twee jonge talenten gehaald en is de 20-jarige Argentijnse linksachter Gastón Avila op weg naar de Bosuil. De ervaren Davino Verhulst werd aangetrokken als tweede doelman.

Antwerp deed vooral een aantal overbodige spelers van de hand en de voorbereiding verliep best goed met knappe overwinningen tegen RB Salzburg en Dynamo Kiev. Van Bommel lijkt in eerste instantie te gaan kiezen voor een 4-3-3. Vincent Janssen is het speerpunt in de aanval, waardoor topschutter Michael Frey naar de bank verhuist. Op de flanken lijkt Manuel Benson – die op een vertrek aasde – heel erg in de gratie te vallen van Van Bommel. De flankaanvaller speelde een zeer sterke voorbereiding. Dat was niet het geval voor Michel-Ange Balikwisha, de steraankoop van een jaar geleden. Hij start het seizoen op de bank, ten koste van Koji Miyoshi.

Druk bij Club Brugge

Als Overmars nog een paar hiaten in de kern kan aanpakken, een rechtsachter en een aanvallende middenvelder staan nog op de shortlist, lijkt Antwerp een kern te hebben die Club Brugge het vuur aan de schenen kan leggen. Op het middenveld wordt er dit jaar veel verwacht van Radja Nainggolan. De ex-Rode Duivel moet samen met Ritchie De Laet, Toby Alderweireld en Vincent Janssen de kar trekken bij Antwerp. Zij moeten Antwerp richting landstitel loodsen. Dat is hét doel van de club, al leggen ze de druk uiteraard bij Club Brugge.

"Ik denk niet dat we plots favoriet zijn voor de titel. Dat is Club Brugge. Wat niet wil zeggen dat de favoriet altijd kampioen wordt. Wij willen wél ergens naartoe. Hoe snel dat gaat, moeten we nog bekijken”, zei Van Bommel bij zijn persvoorstelling. Overmars deed hetzelfde op de clubkanalen van Antwerp. "We lopen best achter op Club Brugge. Zij spelen structureel Champions League de laatste jaren. Dus ja, die zijn nog voor ons. Het is aan ons om nu elk jaar stapjes te zetten." Het liefst willen ze dit jaar een enorme stap voorwaarts zetten en Club nu al van de landstitel houden. Een goed begin op het veld van KV Mechelen zou alvast een beetje helpen.

Het programma van de eerste speeldag van de Jupiler Pro League op Eleven Sports:

Vrijdag 22 juli

  • Standard - KAA Gent (om 20u15 op Eleven Pro League 1)

Zaterdag 23 juli

  • Sporting Charleroi - KAS Eupen (om 15u30 op Eleven Pro League 1)
  • KV Kortrijk - OHL (om 17u55 op Eleven Pro League 1)
  • STVV - R. Union SG (om 20u25 op Eleven Pro League 1)

Zondag 24 juli

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top