Club Brugge wil concurrentie weer een slag uitdelen

Sport | De Jupiler Pro League opent komend weekend weer de deuren en Club Brugge gaat voluit voor zijn vierde opeenvolgende landstitel. De Bruggelingen zijn ook dit seizoen dé grote favoriet. De kern bulkt van het talent.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge nam afscheid van Bas Dost (FC Utrecht), Matej Mitrovic (Rijeka), Loïs Openda (RC Lens), Faitout Maouassa (Montpellier), José Izquierdo (einde contract), Sargis Adamyan (terug naar Hoffenheim) en Michael Krmencik (Persija). Trainer Alfred Schreuder trok naar Ajax en Carl Hoefkens nam over. Blauw-zwart haalde met Bjorn Meijer (FC Groningen), Cyle Larin (Besiktas), Casper Nielsen (Union SG) en Ferran Jutgla (FC Barcelona B) de nodige nieuwe spelers.

Veel weelde

In de Supercup tegen AA Gent, die met 1-0 werd gewonnen door Club Brugge, kon Hoefkens nog rekenen op Noa Lang en Charles De Ketelaere (bank), maar die laatste trekt eerstdaags naar AC Milan. Lang wil ook graag een stap hogerop zetten, dus er kan nog heel wat veranderen bij de landskampioen. Zo zal Club bij een vertrek van de twee wellicht nog met de nodige miljoenen euro’s de transfermarkt opgaan.

Club ondergaat inzake manier van voetballen weinig grote veranderingen. Hoefkens verandert weinig en kiest voor een 3-5-2 en de manier van voetballen doet wat denken aan die van de periode met Philippe Clement aan het roer. De coach kan nog steeds rekenen op de ervaren as met Simon Mignolet, Clinton Mata, Brandon Mechele, Ruud Vormer en Hans Vanaken. Daar komt met Casper Nielsen nog een stevige kracht bij. Op het middenveld worden de plaatsen héél duur met onder meer Casper Nielsen, Noah Mbamba, Denis Odoi, Eder Balanta, Ruud Vormer en Mats Rits (nog even buiten strijd omwille van een zware knieblessure) die strijden voor twee posities.

Resem vertrekkers

Club Brugge heeft naar Belgische normen een zeer ruime en sterke kern. Voor jongens als Jack Hendry, Eduard Sobol, Fede Ricca, David Okereke en Kamal Sowah lijkt er geen plaats meer te zijn in het Jan Breydelstadion. Deze vijf spelers werden nochtans voor maar liefst 27 miljoen euro naar Brugge gehaald. Opvallend: Hoefkens viste Owen Otasowie op, die vorig jaar geen minuut speelde.

Club Brugge gaat dit seizoen voor de dubbel en een goede Europese campagne. Het hoopt op een haalbare loting in de Champions League en wil daar voor het eerst ooit overwinteren. De Bruggelingen zijn ook dit jaar de te kloppen ploeg in België, zelfs zonder De Ketelaere en eventueel Lang. Voor uitdagers Antwerp, Anderlecht, KRC Genk en AA Gent wordt het een bijzonder moeilijke opdracht om Club van zijn vierde opeenvolgende landstitel te houden.

Simon Mignolet liet na de Supercup tegen AA Gent alvast weten dat Club Brugge nog niet op kruissnelheid zit. "We gaan de juiste richting uit, maar je moet ons nog een paar weken geven om op kruissnelheid te komen. Je mag niet vergeten dat de internationals nog maar twee weken terug zijn", zei hij aan Eleven Sports. Misschien hét moment voor Racing Genk om zondag te stunten in het Jan Breydelstadion?

Het programma van de eerste speeldag van de Jupiler Pro League op Eleven Sports:

Vrijdag 22 juli

  • Standard - KAA Gent (om 20u15 op Eleven Pro League 1)

Zaterdag 23 juli

  • Sporting Charleroi - KAS Eupen (om 15u30 op Eleven Pro League 1)
  • KV Kortrijk - OHL (om 17u55 op Eleven Pro League 1)
  • STVV - R. Union SG (om 20u25 op Eleven Pro League 1)

Zondag 24 juli

  • Club Brugge - KRC Genk (om 13u op Eleven Pro League 1)
  • KV Mechelen - Royal Antwerp FC (om 15u40 op Eleven Pro League 1)
  • RSC Anderlecht - KV Oostende (om 18u op Eleven Pro League 1)
  • KVC Westerlo - Cercle Brugge (om 20u25 op Eleven Pro League 1)

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top