Standard slaat eerste keer toe, Jason Denayer lonkt naar Turkije

Sport |

De zomermaanden zijn synoniem voor de zomermercato op planeet voetbal en met het WK in aantocht wordt deze transferperiode cruciaal. Proximus Pickx brengt je dagelijks op de hoogte van het laatste transfernieuws en de betrouwbaarste geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was al een tijdje wachten, maar eindelijk is ie daar: de eerste zomertransfer van Standard. De Luikenaars halen Noah Ohio weg bij RB Leipzig. De jonge Nederlander (19 jaar) ondertekende op Sclessin een contract tot 2026. Vorig seizoen werd hij door Leipzig verhuurd aan Austria Wenen, waar hij toch 30 wedstrijden in actie kwam en 6 keer scoorde.

Een andere jonge Nederlander staat dan weer op vertrekken uit onze Jupiler Pro League. Anderlecht verliest mogelijks zijn reservedoelman Bart Verbruggen aan Burnley, waar coach Vincent Kompany hem er graag bij wil. Kompany kan gezien zijn recente verleden als T1 bij de Mauves natuurlijk perfect inschatten wat de kwaliteiten van deze beloftevolle doelman zijn.

Bij STVV zitten ze met een probleem genaamd Christian Brüls. De getalenteerde maar ook wispelturige middenvelder stuurde zijn kat naar een oefenwedstrijd tegen Seraing en wil daarmee een transfer forceren. De Oostkantonner wil immers niet zijn laatste contractjaar ingaan bij de Kanaries en aast op een transfer naar een andere Belgische club. Welke is nog niet gekend.

Damien Marcq keert na vijf jaar terug naar Charleroi. De Franse middenvelder was bij Union St-Gillis einde contract en kan door zijn ex-club dus gratis opgepikt worden. Hij tekende er een contract van één jaar.

Sergio Gomez, de Spaanse linksback van Anderlecht, wordt genoemd bij Arsenal. Hij zou er een alternatief zijn mocht de transfer van Zinchenko -hun plan A- niet lukken.

Januzaj weigert aanbod uit Midden-Oosten

Jason Denayer, nog steeds zonder club sinds zijn contract vorige maand afliep bij Olympique Lyon, zou terecht kunnen in Turkije. Trabzonspor toont verregaande interesse in de Rode Duivel. Niet zo vreemd als je weet dat de verdediger enkele jaren geleden indruk maakte tijdens een uitleenbeurt bij Galatasaray.

Ook vrij om te tekenen waar hij wil, is Adnan Januzaj. Een concreet aanbod van Al Nassr uit Saudi-Arabië heeft hij alvast afgeketst. Op enkele maanden van het WK in Qatar wil de Belgische international zich in de kijker van de bondscoach houden. De oliedollars zijn verleidelijk, maar niet genoeg om zijn sportieve ambitie -een derde WK op rij- waar te maken.

Benoit Poulain, ex-speler van Club Brugge, Kortrijk en Eupen, vond een nieuwe werkgever: hij keert terug naar zijn vaderland Frankrijk, waar hij voor Nîmes zal uitkomen. De club waar alles begon voor hem, van een mooie ronde cirkel gesproken. Op zijn 34ste kan de verdediger er nog een contract van één jaar met een optie op een bijkomend jaar tekenen.

Basaksehir Istanbul heeft de 33-jarige Mesut Özil ingelijfd. De voormalige Duitse international zag zijn contract ontbonden bij een andere Turkse club, Fenerbahce, en kon dus gratis verhuizen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top