Leuke weetjes over de 12 Challenger Pro League-trainers

Challenger Pro League | Met Christian Bracconi (Virton) en Joseph Laumann (SL16 FC) werden de voorbije dagen de laatste trainerspostjes ingevuld in de Challenger Pro League. Een ideaal moment om eens te kijken welk trainersvlees we allemaal in de kuip hebben dit seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met de aanstellingen van Bracconi (Fransman) en Laumann (Duitser) werd de balans tussen Belgische-en buitenlandse trainers weer netjes in evenwicht gebracht.

Bij SK Beveren (Wim De Decker), RWDM (Vincent Euvrard), Lierse Kempenzonen (Tom Van Imschoot), Dender EH (Regi Van Acker), Club NXT (Nicky Hayen) en Jong Genk (Hans Somers) staat er een Belg aan het hoofd terwijl SK Deinze (Takahisa Shiraishi), RE Virton (Christian Bracconi), Lommel (Steve Bould), Beerschot (Andreas Wieland), RSCA Futures (Robin Veldman) en SL16 FC (Joseph Laumann) een buitenlandse T1 hebben.

Opvallend is dat de buitenlandse trainers allemaal een verschillende nationaliteit hebben. Laumann (Duitser), Bracconi (Fransman) en Veldman (Nederlander) komen van de buurlanden terwijl Bould (Engelsman) en Wieland (Oostenrijker) een land of een zee moesten doorkruisen om tot in België te komen. De Japanner Shiraishi is met ruime voorsprong het verst van huis.

Zeven van de twaalf trainers (Veldman, Shiraishi, Wieland, Lauman, Hayen, Somers, Van Acker) debuteren straks in de Challenger Pro League terwijl Tom Van Imschoot het meeste 1B-duels heeft geleid als coach. De trainer van Lierse Kempenzonen zit al aan 95 matchen in 1B. Toch is hij niet de langst dienende coach bij zijn club. Die eer is weggelegd voor Regi Van Acker (2 jaar en zeven maanden bij Dender).

Van Acker is met zijn 67 jaar ook de ouderdomsdeken van de 1B-trainers. Veldman is dan weer de benjamin met 36 lentes.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top