Beveren strikt 34-jarige Braziliaan van zusterclub Real Salt Lake

Sport | Enkele uren na de bekendmaking van de tranfser van Alexander Corryn heeft SK Beveren vandaag ook nog een tweede nieuwkomer voorgesteld aan de fans: Everton Luiz.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Everton is een 34-jarige Braziliaan die overkomt van zusterclub Real Salt Lake. De defensieve middenvelder moet voor de nodige ervaring zorgen op het Wase middenveld na het vertrek van onder meer Gillet, Bertone en Schryvers.

Voor Everton wordt het een late rentree in Europa nadat hij eerder in zijn lange carrière ook al de kleuren verdedigde van SPAL (Italië), Partizan Belgrado (Servië), Sankt Gallen en Lugano (Zwitserland) en Gloria Buzau (Roemenië). Sinds 2020 was hij actief in de Amerikaanse MLS bij Real Salt Lake.

In totaal heeft Everton zo'n 300 profmatchen in de benen. Daarvan waren er 21 in de Italiaanse Serie A (SPAL) en ook zes in de Europa League (Partizan). Op z'n oude dag gaat hij nu dus nog aan de slag in de Challenger Pro League.

Voll rugzak

“In deze competitie heeft de ploeg nood aan een sterk middenveld, met spelers die hun inzet koppelen aan technische capaciteiten", vertelt de Beverse CEO Antoine Gobin. "In onze zoektocht naar dergelijke spelers spraken we met zusterclub Real Salt Lake. Zij hadden met Everton de pasklare oplossing. Hij neemt een rugzak met kwaliteit, ervaring en karakter mee uit de VS. We geloven dat hij het verschil kan maken om onze doelen te bereiken dit seizoen. Hij heeft zichzelf reeds bewezen in verschillende Europese topcompetities en was een sleutelspeler voor RSL de afgelopen jaren.”

Wolff

Later op de dag liet Beveren ook nog weten dat ook Tyler Wolff overkomt vanuit de VS. De 19-jarige rechtsbuiten wordt een jaartje gehuurd van Atlanta United.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top