Virton heeft eindelijk een 'nieuwe' coach (al is het eerder een oude bekende)

Challenger Pro League | Excelsior Virton heeft eindelijk haar nieuwe T1 voorgesteld. De club nam na vorig seizoen afscheid van Pablo Correa, maar - mede door overnamegesprekken met potentiële investeerders - duurde het lang vooraleer er een opvolger werd voorgesteld. Zaterdagvoormiddag was het dan eindelijk zover.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Luxemburgse club kondigde de komst van Christian Bracconi aan. Als is 'rentree' misschien een beter woord, want Bracconi was van december 2019 tot juni 2020 al eens coach van Les Verts de Gaumes. Na dat seizoen kreeg Virton geen licentie voor 1B waarna Covid-19 ook nog eens uitbrak en alle amateurreeksen stil werden gelegd.

De nu 61-jarige Fransman ging daarop aan de slag bij Saint Eloi Lupopo in Congo, maar keert nu dus terug naar België. Voor zijn vorige periode bij Virton stond Bracconi ook nog 51 wedstrijden aan het hoofd van AFC Tubize. In Frankrijk coachte de vriendelijke Corsicaan Bastia en Ajaccio (als interimcoach) en was hij ook even actief als assistent-trainer bij FC Metz.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top