Zet Cyriel Dessers zich eindelijk door bij Racing Genk?

Sport |

Terwijl iedereen verwachtte dat Feyenoord de aankoopoptie zou lichten na het succesvolle seizoen van Cyriel Dessers in Rotterdam, heeft RC Genk eindelijk zijn spits voor volgend seizoen kunnen recupereren. De Nigeriaans-Belgische speler weet nog niet zeker of hij in Limburg blijft, maar coach Wouter Vrancken ziet het wel zitten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Ik hoop dat Cyriel blijft." Vanop het trainingskamp van RC Genk in Nederland heeft Wouter Vrancken tegen Het Laatste Nieuws zijn mening gegeven over de toekomst van één van zijn spelers, Feyenoord-lieveling Cyriel Dessers. De nieuwe Limburgse coach kent de afwerkingskwaliteiten van de Nigeriaanse international en rekent erop dat Dessers dit seizoen in de Jupiler Pro League zal schitteren. "Hij kwam hier met de juiste mentaliteit en bevestigt alles wat ik over hem te horen kreeg. Cyriel zal nooit problemen veroorzaken. Ik hoop dat hij blijft, maar we hebben het nog niet specifiek over zijn toekomst gehad. Dat moeten we deze week doen", voegde de voormalige trainer van KV Mechelen eraan toe, die zich er net als iedereen van bewust is dat hij een waardevolle aanwinst kan hebben voor de aanval van de club uit de Cegeka Arena.

Vertrek Onuachu

Toen Cyriel Dessers in 2020 naar zijn geliefde club overstapte, botste hij op een onwaarschijnlijke Paul Onuachu waardoor hij nooit zijn draai bij RC Genk heeft kunnen vinden. Het was dan ook niet meer dan logisch dat hij vorig seizoen besloot om terug te keren naar de competitie waar hij zich wel al had bewezen, namelijk de Eredivisie. In de Nederlandse competitie toonde de inwoner van Tongeren opnieuw al zijn kwaliteiten als speler van Feyenoord, waaraan hij werd uitgeleend met een aankoopoptie. Maar daar bleef het niet bij voor de centrumspits, want ook in de Conference League liet hij van zich spreken door met Feyenoord de finale te bereiken. Met 10 doelpunten eindigde Cyriel Dessers zelfs als topscorer van deze competitie.

Tot ieders verrassing besloot Feyenoord evenwel om de aankoopoptie ter waarde van 4 miljoen euro niet te lichten. Voor een 27-jarige speler, die niet altijd als basisspeler startte, was dit natuurlijk een stevige prijs. Dessers, die bij Lokeren doorbrak, begint dus met een nieuwe lei bij zijn voornaamste werkgever. Bij Racing Genk is de situatie momenteel nochtans niet veranderd. Paul Onuachu is er nog steeds en de jonge András Németh begint zich langzaam door te zetten. Er is echter alle reden om aan te nemen dat de boomlange Nigeriaanse reus deze zomer uit Limburg zal vertrekken, aangezien Onuachu vorig jaar al een nieuwe uitdaging wilde aangaan. Dit zou zijn landgenoot alle ruimte moeten geven om zijn waarde te bewijzen en eindelijk door te breken bij de club die hij al sinds zijn jeugd koestert.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top