Is Bayern ook bij vertrek Lewandowski voldoende gewapend voor de strijd?

Bundesliga | Robert Lewandowski: blijft hij of blijft hij niet bij Bayern München? Het is alleszins een vraagstuk dat de voetbalactualiteit overheerst. De Poolse goalgetter staat in de nadrukkelijke belangstelling van FC Barcelona, en zelf heeft 'Lewy' ook zijn zinnen gezet op een transfer naar Camp Nou. De Beierse clubleiding is echter niet van plan hem zomaar te laten gaan...

Door Pickx

Deel dit nieuws

De cijfers liegen er niet om. Het aandeel van Lewandowski in de successen van Bayern de laatste acht seizoenen is overdonderend. Sinds hij in 2014 de gevoelige overstap van Borussia Dortmund maakte, lukte hem een waanzinnig totaal van 238 goals in 253 competitiewedstrijden. In 2020-2021 flikte hij het zelfs om het mytische doelpuntenrecord van Gerd Müller in de Bundesliga te verbeteren. Hij ging met 41 stuks op en over Müllers 40 eenheden.

De inmiddels 33-jarige sterspeler heeft nog een contract van één seizoen lopen in de Allianz Arena, maar heeft zelf aangegeven dat hij nood heeft aan een nieuwe uitdaging. Barcelona zag voorlopig al drie biedingen naar de prullenmand verworpen worden, waaronder een vast bedrag van 40 miljoen euro plus bonussen. De Rekordmeister houdt echter voet bij stuk en zou zeker 50 miljoen euro willen vangen.

Sadio Mané in, ook Cristiano Ronaldo op komst?

Bayern blijft sowieso niet bij de pakken zitten en versterkt zich waar nodig. Zo finaliseerde het met rechtsback Noussair Mazraoui en centrale middenvelder Ryan Gravenberch (beiden Ajax), en linkerbuitenspeler Sadio Mané (Liverpool) al drie inkomende transfers.

Wat zeker is, is dat de clubleiding in München Lewandowski enkel naar Camp Nou zal laten verkassen als het een waardige vervanger vindt. Misschien biedt het transferdossier van Cristiano Ronaldo een uitweg. CR7 zou ontevreden zijn bij Manchester United en omwille van die reden aan willen sturen op een vertrek.

Het is evenwel nog maar de vraag of de kampioen van de laatste 10 seizoenen in de Bundesliga daadwerkelijk toenadering zal zoeken om de Portugese superster in te lijven. Ronaldo is begin februari alweer 37 geworden, heeft een zware loonlast en er rijzen twijfels of hij wel past in het geliefde pressingsysteem van de troepen van Julian Nagelsmann.

Volg het beste uit de Bundesliga het hele seizoen lang op Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top