Treedt John Nekadio bij Standard in de voetsporen van grote broer Christian Luyindama?

Sport | Het is Transfer Deadline Day in januari 2019. Op de laatste dag van de wintermercato ruilt centrale verdediger Christian Luyindama Standard in voor het Turkse Galatasaray. In 58 competitiewedstrijden scoorde de mandekker acht treffers en ontpopte hij zich tot een van de ultieme smaakmakers aan de boorden van de Maas. Net geen jaar later strijkt zijn jongere broer John Nekadio op 18-jarige leeftijd neer in Luik. Speelminuten vergaren in het eerste elftal lukte voorlopig nog niet. Breekt hij komend seizoen volledig door en slaagt hij erin om in de voetsporen van Luyindama te treden?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is geen geheim dat Standard graag de Congolese markt afspeurt. Naast Luyindama haalde het ook Bope Merveille Bokadi en Jonathan Bolingi weg bij TP Mazembe in de zomer van 2017. 

Eind januari 2020 kondigen de Rouches de komst van Nekadio aan, die de overstap maakte van het Congolese FC Trinité. Hij versierde na een proefperiode een contract van 3,5 jaar, tot de zomer van 2023. 

Net geen 2,5 jaar later wacht de boomlange beloftevolle verdediger nog steeds op zijn doorbraak in het eerste elftal. Wel deed hij ondertussen de nodige ervaring op bij de beloftenploeg, die volgend seizoen aantreedt in de Challenger Pro League.

Kans in de Jupiler Pro League?

Of Nekadio effectief in de Challenger Pro League actief zal zijn, is nog maar de vraag. Het heeft er namelijk alle schijn van dat hij na een lange inloopperiode eindelijk een volwaardige kans zal krijgen in de hoofdmacht. 

Zo stond hij in de drie oefenwedstrijden die Standard al heeft afgewerkt ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen telkens in de basis. Het toont alvast aan dat de clubleiding vertrouwen heeft in de jonge speler en hem klaar acht voor het echte werk.

Grote broer Luyindama heeft overigens goede hoop als het aankomt op de slaagkansen van Nekadio, die zowel op links als op rechts in de achterhoede uit de voeten kan. "Hij zal uiteindelijk ontploffen. Ik weet niet of hij sterker is dan ik, maar ik kan jullie verzekeren dat hij sterk is..."

Standard trapt het seizoen 2022-2023 in de Jupiler Pro League op gang met een thuiswedstrijd tegen AA Gent. Het wordt afwachten of Nekadio de selectie zal halen en het misschien zelfs tot basisspeler weet te schoppen in de ouverture van de nieuwe voetbaljaargang op het hoogste niveau.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top