Red Flames kunnen met 'geheim wapen' aantreden tegen IJsland

Red Flames | De Belgische Red Flames bereiden zich voor op hun eerste EK-wedstrijd tegen IJsland, die op 10 juli om 18u zal plaatsvinden in Manchester. Bondscoach Ives Serneels heeft met de talentvolle Féli Delacauw een geheim wapen achter de hand.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Féli Delacauw kende een goed seizoen bij AA Gent en wist daardoor een transfer te versieren naar de zeer ambitieuze Nederlandse club Fortuna Sittard, dat ook niemand minder dan Tessa Wullaert wist te strikken. Delacauw is nog maar 20 jaar en voor sommige waarnemers was haar EK-selectie toch een grote verrassing.

Goede voorbereiding

De middenveldster kende een goede voorbereiding op het EK en kreeg van Serneels zelfs twee keer een basisplaats tegen Engeland en Oostenrijk. Ze hoopt uiteraard haar steentje bij te dragen en wie weet mag ze zelfs hopen op een basisplaats tegen IJsland.

Tegenover Het Nieuwsblad sprak ze zich alvast uit over haar speelkansen. "Ik ben bijzonder trots om deel uit te maken van deze ploeg, maar besef tegelijk dat ik nog alles te bewijzen heb. Met mijn loopvermogen en vechtersmentaliteit hoop ik de Red Flames ook op het EK van waarde te kunnen zijn. Ik smijt me altijd voor de volle honderd procent. Of dat nu in de basis is of als invalster maakt mij niet zo heel veel uit”, vertelde ze aan Het Nieuwsblad.

Winnen tegen IJsland

Met ook nog Frankrijk en Italië als tegenstanders in de groepsfase, is het voor de Red Flames zeer belangrijk dat ze de eerste wedstrijd tegen IJsland meteen winnen. Dat beseft Delacauw maar al te goed. Zij wil dan ook meteen starten met een zege.

"Ik kijk echt enorm uit naar onze eerste wedstrijd komende zondag tegen IJsland. Het wordt meteen een cruciale match die we gewoon moeten winnen", vertelt ze. Over enkele dagen weten we of de 20-jarige middenveldster in de basis zal starten.

Bekijk België - IJsland op zondag 10 juli vanaf 17u30 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top