Kiest Batshuayi voor een verlengd verblijf in Turkije?

Sport | Quid Batshuayi? Het is een vraag die voetbalminnend België zich deze transferzomer luidop stelt. De trefzekere doublure van Romelu Lukaku bij de Rode Duivels heeft er alle baat bij om een club te vinden waar hij geregeld aan spelen toekomt, want het WK komt er al over vijf maanden aan. Volgens La Dernière Heure heeft Galatasaray zijn oog laten vallen op de Belgische aanvaller, die vorig seizoen nog in het shirt van rivaal Besiktas speelde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Batsman speelde in de jeugd van Standard en van 2011 tot 2014 in de A-ploeg. Daarna trok hij naar Olympique Marseille, toen gecoacht door Marcelo Bielsa. In juli 2016 ging Batshuayi over het Kanaal zijn geluk beproeven bij Chelsea, waar hij echter nooit kon doorbreken. Hij werd achtereenvolgens verhuurd aan Borussia Dortmund, Valencia en Crystal Palace. In 2019 kreeg de Belg een nieuwe kans bij Chelsea, maar in zestien invalbeurten vond hij maar één keer de weg naar de netten. Er volgde een tweede uitleenbeurt aan Crystal Palace, waar hij nooit eerste keus was. In 2021 werd Batshuayi bij de Turkse topploeg Besiktas gestald. De club maakte evenwel een moeilijk seizoen door en eindigde op een teleurstellende zesde plek. Batshuayi liet met veertien goals in 33 wedstrijden wel mooie statistieken optekenen.

Toch voldeed Batshuayi volgens de Turkse pers niet aan de verwachtingen. Besiktas heeft met Wout Weghorst, die voor één jaar wordt geleend van Burnley, inmiddels al een vervanger gevonden. En dus is Batshuayi andermaal op zoek naar een nieuwe club.

Turkije of Premier League?

Na wat geflirt met Brighton lijkt Galatasaray nu dus een reëele bestemming te zijn voor onze landgenoot. De Turkse voetbalcommentator Ugur Karakullukçu claimt uit betrouwbare bron te weten dat Batshuayi wel degelijk een target is bij Galatasaray.

Tegelijk gonst het in de Engelse pers van de geruchten over de toekomst van Batshuayi. Die zou volgens The Times in de Premier League liggen. Chelsea zou immers bereid zijn om Ross Barkley en Michy Batshuayi als pasmunten te gebruiken in een ruildeal met West Ham voor Declan Rice. Thomas Tuchel zou immers meer balans in zijn ploeg willen brengen met de komst van de meer defensieve Rice...

Wat de definitieve bestemming van Batshuayi zal worden voor komend seizoen zou in de loop van de volgende dagen duidelijk moeten worden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top