Zomermercato 2022: het pad wordt geëffend voor Lewandowski, Mechelen en Charleroi strijden om Ngoy

Voetbal |

In het internationale voetbal staat de zomer gelijk aan veel transferbedrijvigheid. Met het WK in aantocht belooft de mercato zelfs interessanter dan ooit te worden. Pickx Sports doet daarom elke dag een round-up van de officiële transfers en de opvallendste geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

DE TRANSFERS: Een nieuwe doelman voor Man City

In eigen land versterkte Seraing zijn defensieve lijn met Marvin Tshibuabua, die overkomt van Saint-Etienne. De verdediger tekende een contract van twee jaar, plus een derde in optie. Francesco D’Onofrio tekende ook een nieuw contract, dat hem een jaar langer in Luik houdt.

In het buitenland toonde Manchester City zich daadkrachtig. Al bleef dat grotendeels onder de radar, want het gaat niet om een grote naam, zoals we dat nochtans gewend zijn van de Citizens. De nieuwe rekruut heet Stefan Ortega, een 29-jarige doelman die vorig seizoen titularis was bij Arminia Bielefeld maar daar zijn contract zag aflopen. Lang zat hij dus niet zonder werk, want City ziet in hem een ideale doublure voor Ederson. Zo mag de huidige tweede doelman van Man City, Zak Steffen, wel op zoek naar een nieuwe werkgever.

Een ophefmakende deal die zo goed als rond is: de transfer van Gabriel Jesus van Man City naar Arsenal. De Braziliaanse spits zag met Erling Haaland de concurrentie voorin nog verder toenemen en kiest nu eieren voor zijn geld. Arsenal gooide hem maar wat graag een hulplijn toe. Jesus legde met succes zijn medische testen bij de Gunners af en er rest hem enkel nog zijn handtekening te plaatsen onder het contract. Arsenal zou bereid zijn zo’n 52 miljoen euro op tafel te leggen voor de Braziliaanse spits.

DE GERUCHTEN: groen licht voor Lewandowski, getouwtrek rond Ngoy

In de Jupiler Pro League ontspint zich een bitsig gevecht tussen Charleroi en KV Mechelen, beiden erg geïnteresseerd in Julien Ngoy, die bij Eupen op vertrekken staat. Ook buitenlandse clubs als Kasimpasa, Partizan Belgrado en Sotchi informeerden al naar de voorwaarden voor een transfer van de Belgisch-Congolese aanvaller. Charleroi leek lange tijd de beste papieren te bezitten, maar nu Mechelen aanvaller Kerim Mrabti met een knieblessure zag uitvallen voor enkele maanden, maken ze van de komst van Ngoy een prioriteit.

Ook aan de Europese top van het voetballandschap is er vanalles in beweging. Zo lijkt Frenkie de Jong niet langer in de plannen te passen van Barça-coach Xavi. Hij zou tegen de juiste vergoeding mogen vertrekken. Manchester United ziet volgens de Engelse en Spaanse media wel wat in de Nederlandse international en zou een bod van 65 miljoen euro hebben gedaan.

Geld dat FC Barcelona kan gebruiken voor hun absolute wensaankoop: Robert Lewandowski. Al sinds het begin van de zomermercato is hij de talk of the town. De Poolse goalgetter maakte aan zijn huidige werkgever Bayern München meermaals duidelijk dat hij een nieuw avontuur wil. In Barcelona dus. Bayern hield echter het been stijf, wat tot grote onvrede leidde bij Lewandowski. Tussen hem en de club heerst een koude oorlog. Maar stilaan lijkt die te ontdooien, want volgens Sky Sports zou Bayern nu bereid zijn om over een transfer te praten: voor 60 miljoen euro mag Barça hem komen weghalen. Voorlopig boden de Catalanen niet hoger dan 50 miljoen euro.

Een andere wereldvedette die misschien voor een nieuw avontuur staat, is Neymar Jr. Zij het dan niet op eigen verzoek. Hijzelf gaf te kennen in Parijs te willen blijven, zo weet althans de Spaanse krant El País. Maar sinds de komst van Messi en nu Mbappé te kennen gaf dat hij blijft, is Neymar niet langer de centrale figuur in het prestigeproject van PSG. De Braziliaan staat te koop voor 200 miljoen euro. Maar wie kan dat in de huidige economische conjunctuur betalen? Daarom, zo beweert diezelfde krant, zou een uitleenbeurt met een gedeeld salaris ook tot de mogelijkheden behoren volgend seizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top