Rommelt het tussen Casper Nielsen en de bonzen van Union?

Sport | Union speelt dinsdagavond zijn allereerste match ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. Trainer Karel Geraerts kan tijdens die partij helaas geen beroep doen op de diensten van Casper Nielsen. Die heeft immers nog een eitje te pellen met het Brusselse bestuur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De bonzen van Union hebben zich de afgelopen maanden vast flink in de haren gekrabt. Ze grepen immers naast de landstitel, zagen Denis Undav richting de Premier League vertrekken en moesten trainer Felice Mazzu laten gaan naar Anderlecht. De zorgen lijken nog niet voorbij want Casper Nielsen besloot deze week om ook zijn knuppel in het Brusselse hoenderhok te gooien.

Andere oorden

De 28-jarige Deen heeft naar aanloop van de oefenpartij tegen amateurclub Rebecquoise een gesprek gehad met de trainersstaf van Union, waaronder ook met coach Karel Geraerts. Daarin stelde de speler dat hij voorlopig niet meer in het shirt van de Brusselse club wou spelen. De reden hiervoor ligt volgens Nielsen is de bestuurskamer. Daar vragen ze volgens hem een te hoog transferbedrag voor hem, ook al weten ze dat Nielsen dolgraag andere oorden wil opzoeken.

Nielsen gaf afgelopen winter al meermaals aan dat hij deze zomer wou vertrekken bij Union, maar drukte zich toen ook genuanceerd uit. “Er bestaat altijd nog een kans dat ik blijf, maar ik ben al drie jaar bij deze club”, klonk het toen. “Ik ben 28 jaar en ik denk dat dit het beste moment is om de verschillende aanbiedingen te bekijken”, aldus Nielsen, die op interesse van meerdere clubs zou kunnen rekenen.

Het dubbele van de prijs

In de bestuurskamer van Union willen ze wel meewerken aan een transfer van Nielsen, maar niet tegen eender welke prijs. Zo lijkt het toch, want makelaar en tussenpersoon Mogi Bayat heeft naar verluidt een bod van Club Brugge van 3,5 miljoen euro (voor Nielsen) naast zich moeten neerleggen. Bayat kreeg de opdracht van Union om Nielsen aan een hogere prijs te verkopen, een prijs die naar verluidt dichter bij 7 miljoen euro zou liggen. Dat is het dubbele van wat Club aanvankelijk aan Nielsen wou uitgeven.

En dus ziet Casper Nielsen zich genoodzaakt om zijn transfer dan maar zelf in een stroomversnelling te brengen, en dat door niet te spelen. Beide partijen zijn volgens insiders nog steeds in gesprek met elkaar en doen pogingen om een compromis te vinden. Hopelijk lukt dat voor de start van het nieuwe seizoen, of tenminste voor het verstrijken van de transferperiode.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top