Alderweireld kan Antwerps probleem helpen oplossen

Jupiler Pro League | Royal Antwerp FC is bijzonder ambitieus en wil eerstdaags na Vincent Janssen ook Toby Alderweireld aan de kern toevoegen. Trainer Mark van Bommel hoopt met de Rode Duivel de titelambities van de Great Old kracht bij te zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het gerucht omtrent een transfer van Toby Alderweireld naar Antwerp gaat al langer. Aan het einde van het vorige seizoen was hij te gast op de Bosuil en sindsdien is de bal gaan rollen. De ervaren verdediger kreeg er onlangs nog vragen over tijdens de interlandperiode met de nationale ploeg. "We praten al jaren over deze transfer. We zullen zien. Ik heb nog een contract van twee jaar in Qatar", was het voorspelbare antwoord van Alderweireld.

Verdedigers overtuigden niet

De transfer van Alderweireld zou volgens Het Nieuwsblad steeds dichterbij komen. De Antwerpenaar speelt nog maar sinds een jaar voor het Qatarese Al-Duhail, waar hij vorig seizoen 28 keer in actie kwam en 1 keer wist te scoren. Mark van Bommel hoopt alvast dat hij Alderweireld weldra welkom kan heten. De voormalige speler van Ajax en Tottenham zal wellicht centraal in de defensie spelen.

Daar kende Antwerp vorig seizoen toch de nodige problemen. Bjorn Engels was zelden fit, Abdoulaye Seck was een risicopatiënt bij wie het licht soms uitging, Dorian Dessoleil viel door de mand en Dinis Almeida kon ook te zelden overtuigen. William Pacho is een jong talent, terwijl Ritchie De Laet toch vaker op de flank speelt. De Great Old kan er dus wel een kwaliteitsinjectie gebruiken en het zou ons niet verbazen als er centraal achterin een aantal spelers de club nog gaan verlaten.

Verlengstuk van Van Bommel

Bij Antwerp kan Alderweireld op het veld het verlengstuk worden van Van Bommel. Die wil aanvallend gaan spelen (de Nederlandse school) en Alderweireld kent die aanpak maar al te goed, aangezien hij jaren bij Ajax voetbalde. Van Bommel kan de ervaren Rode Duivel ook nog als rechtsachter uitspelen, want Alderweireld speelde daar in het verleden. Aurelio Buta vertrok bij Antwerp en Jelle Bataille kon nog niet helemaal overtuigen.

Al lijkt de kans bijzonder klein te zijn dat Alderweireld nog uit het centrum van de defensie wordt gehaald. Op zijn 33ste is zijn wendbaarheid en snelheid afgenomen en het is geen toeval dat bondscoach Roberto Martinez hem in de afgelopen interlandperiode centraal achterin zette in de driemansdefensie.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top