Deense dames verbreken met unieke stunt de Duitse voetbalhegemonie

Voetbal | In voetbal is alles mogelijk, dat bewees het verleden al. De vrouwenploeg van Denemarken zorgde in 2017 voor een enorme stunt door titelverdediger Duitsland uit het EK te kegelen. Krijgen we op het EK in Engeland deze zomer opnieuw zo een stunt te zien?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Denemarken en Duitsland troffen elkaar in 2017 tijdens de kwartfinales. De Duitse dames waren de grote favoriet, want zij waren op dat moment de titelhouder. Meer zelfs, Duitsland won van 1995 tot 2013 zes keer op rij het Europees kampioenschap. Denemarken trok dus best wel met een bang hartje naar de kwartfinales, al kon je even goed stellen dat ze zonder druk konden spelen. Duitsland was immers de grote favoriet.

Slecht begin

De partij kon niet slechter beginnen voor de Deense dames, want doelman Lykke Petersen blunderde en zo werd het al snel 1-0. Denemarken was echter niet van slag en wist enkele kansen bij elkaar te spelen. Aan de overzijde herpakte Petersen zich met een aantal mooie reddingen. Zo bleef het 1-0 tot aan de rust en alles was nog mogelijk na de pauze.

Denemarken voetbalde vrank en vrij en Nadia Nadim zorgde al snel voor de 1-1. Duitsland leek niet bij machte om een tandje bij te steken en de Denen geloofden voluit in een stunt. Beide ploegen kregen heel wat kansen, maar het was uiteindelijk Theresa Nielsen die met een rake kopbal Duitsland uit het toernooi kegelde. Wat een stunt!

Een stralende Nielsen was achteraf uiteraard bijzonder gelukkig. "Ik kan niet beschrijven hoe ik mij nu voel. Hier zijn geen woorden voor, zo geweldig is het", sprak haar reactie boekdelen. De kers op de taart kwam er echter niet. Denemarken schopte het wel nog tot de finale, maar daarin was Nederland met 4-2 te sterk.


Andermaal, in sport kan alles!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top