Luidt Christophe Galtier begin van een nieuw tijdperk bij PSG in?

Ligue 1 | Zoals de laatste jaren al vaker gebeurde, is PSG deze zomer in de transferperiode heel druk bezig met verschuivingen in de staff en kern. Dit jaar lijkt de club daarbij een nieuwe weg in te slaan om meer resultaat te boeken. De eerste stappen in de nieuwe strategie zijn reeds gezet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Dromen is één ding, de realiteit is iets anders. Misschien moeten we ook onze slogan veranderen… ‘Dream Bigger’ klinkt goed, maar vandaag moeten we vooral realistisch zijn en ons bling-bling-gehalte even opzijleggen. Dit is het einde van de glitter- en glammerperiode”, vertelde Nasser Al-Khelaïfi, de voorzitter van PSG, in een zeldzaam interview aan Marca, le Parisien en la Gazzetta dello Sport. Daarvoor werd reeds afscheid genomen van sportief directeur Leonardo Araújo, die vervangen wordt door de meer discrete Louis Campos. Die laatste zou meteen aan de hervormingen beginnen, want intussen werd Christophe Galtier al aangesteld als nieuwe coach. Beide heren kennen elkaar, want ook bij LOSC werkten ze al samen.

Geen Zidane

Even droomden de Parijse supporters ervan dat Zinedine Zidane aan het roer van PSG zou komen. Sowieso moest de ploeg op zoek naar een opvolger voor Mauricio Pochettino, die er ondanks de transfer van Lionel Messi nooit in slaagde om de Champions League met PSG te winnen. Een doorn in het oog van de Qatarese eigenaars, die om die reden in zee gingen met Louis Campos, die enkele seizoenen geleden nog bij Moeskroen passeerde. 

Nog om die reden verscheen Christophe Galtier op de radar van de Parijse club. Het bestuur van de club uit de hoofdstad werkte nauw samen met de collega’s uit Nice om de transfer van hun trainer te regelen. PSG zou zo’n tien miljoen euro betalen aan Nice om het contract van Galtier open te breken. Op papier klinkt de naam van Galtier misschien niet zo heel erg goed in de oren, maar in de praktijk heeft de coach heel veel ervaring en talent. 

"Een van de beste"

De 55-jarige technicus staat ongetwijfeld voor de grootste uitdaging uit zijn carrière. Hoewel de transfer veel critici aanzet om de keuze van PSG openlijk te bespotten, krijgt Galtier binnen de voetbalwereld heel veel krediet. In 2021 kon hij met Lille de landstitel grijpen door de Parijse topclub te verslaan en hij stond mee aan de basis van de schitterende prestatie van Nice in de competitie van dit jaar. “Op nationaal niveau is hij een van de beste Franse coaches”, oordeelde Alain Perrin op Eurosport. Perrin werkte in 2008 nog samen met Galtier bij Lyon, dat toen landskampioen werd.

Sommigen vrezen er echter voor dat Galtier het moeilijk zal hebben met het leiding geven aan een ploeg vol sterren als Messi, Neymar en Mbappé. Toch denkt Alain Perrin daar anders over. “De interpersoonlijke vaardigheden zijn een sterk punt van Christophe, een coach met een stevige hand in een fluwelen handschoen. Hij heeft zijn karakter, ideeën en principes en deed al genoeg ervaring op om daarmee aan de slag te gaan. Ook bij Lyon had hij al een ploeg vol sterren. Toen kon hij de ploeg met spelers als Juninho, Cris, Grégory Coupet, Sidney Govou of Karim Benzema ook goed leiden. Hij heeft een goeie achtergrond en zal daarop voortbouwen. Galtier wordt gerespecteerd voor zijn vaardigheden en zijn stijl!”

Zal Christophe Galtier PSG eindelijk die langverwachte titel in het Europees voetbal kunnen bezorgen? We kennen het antwoord ongetwijfeld over enkele maanden.

Volg het PSG van Christophe Galtier volgend seizoen in de Champions League op Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top