Drukke transferdag in Challenger Pro League: nieuwkomers bij Beerschot, Lommel, Club NXT en RWDM

Challenger Pro League | De bekendmaking van de competitiekalender heeft kennelijk heel wat 1B-teams geïnspireerd om nog wat zaakjes te doen op de transfermarkt. Zo stelden Beerschot, Lommel, Club NXT én RWDM allemaal een nieuwe speler voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beerschot haalde Mardochée Nzita terug naar zijn vaderland. Nzita is een 22-jarige flankverdediger die vanuit de jeugd van Anderlecht naar Italië vertrok en vervolgens de kleuren verdedigde van Perugia en Pescara. Vorig seizoen speelde Nzita met Pescara in de Serie C waar hij in 15 van de 36 duels titularis was.

RWDM ging voor een iets bekendere naam. De Brusselaars haalden Jonathan Heris terug naar de oude nest. De 31-jarige verdediger doorliep de jeugdreeksen van RWDM (en daarna FC Brussels) en brak ook door bij de voormalige club van Johan Vermeersch. Tussen 2014 en 2019 speelde hij in Hongarije (Ujpest en Puskas) om dan in 2019 neer te strijken in Eupen. Daar speelde Heris 60 wedstrijden in de voorbije drie seizoenen.

En ook Club NXT voegde een Belg toe aan de selectie. De Brugse beloften legden William Simba vast. De 21-jarige Belg speelde vorig seizoen al in 1B met Moeskroen; maar haalde daar slechts 3x de basisploeg. Na het faillissement van Les Hurlus werd hij een vrije speler.

Lommel SK ging dan weer de buitenlandse toer op. Zij haalden met Nikola Ivezic een nieuwe doelman. Ivezic is een 19-jarige Montenegrijn die overkomt van Podgorica. Bij die club was hij vorig seizoen titularis en speelde hij ook mee in de voorronde van de Conference League. Ivezic moet in Noord-Limburg de concurrentie aangaan met De Busser en Van Hout.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top