Beerschot vindt opvolger voor Biebauw aan de exit van de Freethiel

Sport | Beerschot VA heeft vrij snel na het 'pensioen' van Biebauw alweer een derde doelman toegevoegd aan de selectie. Bill Lathouwers mag de komende maanden Lejoly en Vanhamel het vuur aan de schenen gaan leggen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 22-jarige Lathouwers komt transfervrij over van Waasland-Beveren, waar zijn contract afgelopen was. Voor de goalie is de transfer naar Beerschot wel een terugkeer naar het oude nest. Want Lathouwers is een voormalig jeugdproduct van 't Kiel.

Toch zette Lathouwers zijn eerste stappen bij de profs bij grote rivaal Antwerp. Daar haalde hij evenwel slechts één keer de wedstrijdselectie waardoor hij in 2020 even een zijsprongetje maakte naar MVV in Nederland. Daar begon Lathouwers het seizoen als titularis, maar verloor hij na negen wedstrijden zijn plek onder de lat.

In januari 2021 trok hij dan naar de Freethiel waar hij de doublure was van Nordin Jackers. Op de slotspeeldag van vorig seizoen mocht hij dan zijn eerste en meteen ook laatste minuten in het shirt van Waasland-Beveren maken toen hij mocht opdraven tegen Moeskroen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top