Treedt Inter-spits in de voetsporen van Zirkzee en Kouamé bij Anderlecht?

Jupiler Pro League | Terwijl paars-wit de trainingen hervat heeft, bouwt het bestuur duchtig aan een kern die voldoende slagvaardig is om zijn plaats aan de top van het vaderlandse voetbal weer in te nemen. Zo zou Anderlecht onder meer naar Inter-spits Sebastiano Esposito lonken als mogelijke versterking.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Felice Mazzu staat voor een zware opdracht na zijn eerste trainingsessie in Neerpede gisteren. Hij moet een ploeg samenstellen die kan wedijveren met de top. De Brusselse club is de laatste dagen bijzonder actief geweest op de transfermarkt: zo strikte paars-wit de 20-jarige Nigeriaanse rechtsback Ishaq Abdulrazak voor vier jaar, de Ecuadoraanse aanvaller Nilson Angulo, een jaar jonger, zou moeten volgen. Maar het bleef nog steeds wachten op een echte nummer negen ter vervanging van Kouame, die andere oorden opzocht, en Zirkzee, die een raadsel blijft. Volgens de geruchtenmolen zou paars-wit nu wel een geschikte kandidaat in het vizier hebben.

Moderne spits

Anderlecht heeft immers zijn oog laten vallen op Sebastiano Esposito. De Italiaanse international van de U21 doorliep de jeugdreeksen bij Brescia en bij Inter Milaan, dat hem nooit een kans gaf. De Nerazzurri stalden de 19-jarige aanvaller de voorbije seizoenen bij SPAL, Venezia en vorig jaar FC Basel.

In Zwitserland scoorde de aanvaller, wiens marktwaarde op Transfermarkt op 5 miljoen euro wordt geschat, vorig seizoen zeven doelpunten en deelde hij negen assists uit in 34 wedstrijden over alle competities. Hij heeft een straf schot in beide voeten, is een krachtpatser en heeft met zijn gave techniek het profiel van een moderne spits die Anderlecht goed van dienst zou kunnen zijn. Maar vooralsnog werd dit transfergerucht uit Italië nog niet bevestigd door paars-wit.

Lukaku als facilitator?

Romelu Lukaku zou de rol van matchmaker kunnen vervullen. De recordspits van de Rode Duivels genoot zijn opleiding bij Anderlecht, droeg het truitje van Inter - waar hij binnenkort misschien weer zijn opwachting maakt - en heeft gespeeld met Esposito. In december 2019 beleefde Esposito een memorabele avond bij Inter dankzij Big Rom.

Als verrassende basisspeler scoorde hij tegen Genoa zijn eerste doelpunt voor Inter: een strafschop, hem aangeboden door Lukaku. "Hij is een fantastisch persoon. 'Ga en scoor', droeg hij me op. Ik ben hem dankbaar." In Italië staat hij te boek als een groot talent, maar bij Inter moet hij afrekenen met sterke concurrentie. Anderlecht zou dus een goede optie kunnen zijn voor Esposito. Wat de voorwaarden zullen zijn, valt nog te bezien: lening met of zonder aankoopoptie? Of een definitieve aankoop? De komende dagen zullen meer duidelijkheid brengen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top