One day, one goal: Ronaldinho zet midden in de nacht Camp Nou in vuur en vlam bij zijn thuisdebuut

La Liga |

Spanje staat bekend om zijn wedstrijden op late aanvangsuren. Maar op woensdag 3 september 2003 stond de wedstrijd tussen Barça en Sevilla gepland om even na middernacht. Het weerhield Ronaldinho er niet van om midden in de nacht voor dé animo te zorgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als de naam Ronaldinho valt, komt er onmiddellijk één club in je op: FC Barcelona. De Braziliaanse ster kwam tijdens de zomermercato over van Paris Saint-Germain. De Parijzenaars bevonden zich toen nog niet op een andere financiële planeet en de 27 miljoen die Barça bood, zorgde ervoor dat zij Ronnie naar Catalonië lieten vertrekken.

Ronaldinho werd op 21 juli aan de pers en de fans voorgesteld, maar pas op 3 september, op de tweede dag van het kampioenschap, kwam de liefdesrelatie tussen hem en zijn club echt op gang. Het probleem was dat de wedstrijd tegen Sevilla gepland stond op een moment dat de Catalanen het normaliter zonder verschillende basisspelers had moeten stellen, waaronder Ronaldinho, omdat ze onder meer verplichtingen hadden met hun nationale ploeg.

Met de regels spelen

Het management van Barça probeerde met dat van Sevilla te onderhandelen over het vervroegen van de wedstrijd naar dinsdag 2 september, zodat de club zou kunnen beschikken over de volledige kern. Hoewel de voorzitter van Sevilla eerst officieus akkoord ging, veranderde hij later van gedachten en weigerde hij officieel om de wedstrijd met een dag te vervroegen. Joan Laporta, de Catalaanse president, berustte in het feit om de wedstrijd op 3 september te spelen, maar hij vond wel een truc: de wedstrijd zou om 00u05 worden gespeeld.

"Voor de wedstrijd werd ik gewaarschuwd: ‘We gaan om middernacht spelen.' Eerst dacht ik dat het een grap was. Maar toen ik zag dat het waar was, zei ik tegen mezelf: 'Perfect, dat is mijn tijd! Dit is de tijd dat ik wakker ben", vertelde Ronaldinho een paar jaar geleden aan de Spaanse TV. Een profetische gedachte, aangezien hij degene zal zijn die Camp Nou in vuur en vlam zou zetten bij zijn debuut op Catalaanse bodem.

Een uitgelaten Camp Nou

In wat bekend is geworden als de 'gazpacho-avond', nam Barcelona een slechte start. Na 10 minuten opende Sevilla de score en de Catalaanse kansen waren talrijk maar misten precisie. De klok tikte verder en het probleem leek onoplosbaar. Tot Ronaldinho met een briljante actie zijn ploeg weer op de rails kreeg.

Een geniale zet die werd gemarkeerd door een fantastische snelle tegenaanval van de Braziliaan. Hij ontweek een eerste speler, zette daarna een tweede in de wind, om dan vervolgens vanaf 25 meter genadeloos uit te halen en het leer via de onderkant van de lat in het doel van Sevilla te laten verdwijnen. Het stond 1-1, Camp Nou ging uit zijn dak en Ronaldinho had meteen zijn visitekaartje afgegeven. De legende kon nu geschreven worden.

Ben je een fan van onze serie? Herbeleef het doelpunt van Saadi met Kortrijk tegen Standard.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top