Tessa Wullaert viert haar 100ste cap met de Red Flames met een doelpunt

Sport | Op 21 september 2021 maakte Tessa Wullaert tegen Albanië haar 100e optreden voor de nationale ploeg van de vrouwen. De 28-jarige aanvaller maakte die avond van de gelegenheid gebruik om deel te nemen aan het aanvalsfeest van de Red Flames.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afgelopen september begonnen de Red Flames aan hun WK-kwalificatiecampagne voor 2023. Na een 1-1 gelijkspel in Polen in hun eerste wedstrijd, ontvingen de troepen van Ives Serneels enkele dagen later Albanië in het Koning Boudewijnstadion. De wedstrijd was niet erg spannend en op papier een vrijwel zekere overwinning voor België, maar voor Tessa Wullaert had de match een speciaal tintje. Het was immers de honderdste keer dat de spits voor de nationale ploeg speelde.

Deze symbolische mijlpaal kon niet onopgemerkt voorbijgaan aan de voormalige speelster van Wolfsburg en Manchester City, een waar boegbeeld van het vrouwenvoetbal in België. De 28-jarige, die nooit heeft geaarzeld om het vrouwenvoetbal te promoten, werd voor de aftrap van de wedstrijd gehuldigd en kreeg een luid applaus van een publiek dat voor het eerst sinds het begin van de gezondheidscrisis weer naar het stadion mocht komen. Wullaert voegde zich toen bij een selecte groep van dames met meer dan 100 caps, waartoe toen al Janice Cayman en Aline Zeler behoorden, en Davina Philtjens zich enkele maanden later bij hen aansloot.

Schitterende statistieken

Op het veld hebben de Belgen er geen doekjes om gewonden. In een wedstrijd waar vooral onze landgenoten het hoge woord voerden, was de ploeg van Ives Serneels nooit ongerust over een mogelijke nederlaag. België had veel kansen in de eerste helft, waarvan er twee werden verzilverd door Janice Cayman en Tine De Caigny. Na de pauze gaf Wullaert haar tweede assist van de avond aan De Caigny, die scoorde vanaf de strafschopstip. Jassina Blom scoorde ook een hattrick.

Wullaert, die in de westrijd goed samenwerkte met Blom, vierde haar 100ste cap door de zesde van de zeven Belgische doelpunten van de avond te scoren (7-0). Tien jaar na haar eerste doelpunt - in haar eerste wedstrijd - met de nationale ploeg in 2011, scoorde de topscorer aller tijden van de Red Flames haar 51ste internationale doelpunt. In de komende zes kwalificatiewedstrijden maakte de aanvaller, die volgend seizoen het Anderlecht-shirt verruilt voor dat van Fortuna Sittard, nog 14 doelpunten in de zwart-geel-rode tenue.

Je kan de voorbereidingswedstrijden en het Europees Kampioenschap met de Red Flames live volgen via Sporza of op Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top