Ex-topschutter Leonardo Rocha wordt nieuwe aanvalsleider van Lierse K.

Sport | Lierse Kempenzonen heeft donderdagmiddag de komst van Leonardo Rocha aangekondigd. De 25-jarige spits komt over van KAS Eupen, waar hij - mede door allerlei blessures - niet kon doorbreken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De meeste 1B-volgers kennen Rocha nog wel van bij zijn passages bij Lommel en RWDM. In Limburg werd de rijzige spits in het seizoen 2019-2020 nog topschutter van 1B. Rocha scoorde 16x en ging zo kleppers zoals Thomas Henry en Igor De Camargo vooraf.

Zijn knalseizoen leverde hem een transfer naar KAS Eupen op, maar daar kon Rocha zich nooit doorzetten. In oktober 2020 werd de aanvaller nog voor 3/4 seizoen uitgeleend aan RWDM waar hij zijn törinstinct opnieuw etaleerde en 10x scoorde in 15 duels.

Verloren seizoen

In het afgelopen seizoen mocht Rocha 13x invallen bij Eupen. Maar in de 155 minuten die hij op het veld stond, kon hij niet scoren.

Rocha tekende nu een contract voor twee seizoenen bij Lierse Kempenzonen en vindt daar met Tom Van Imschoot de trainer terug die hem destijds bij Lommel zoveel vertrouwen gaf.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top