Trainers in 1B: Belgische generatiegenoten; vier buitenlanders en stuurloze Waalse teams

Challenger Pro League | Woensdag stelde Club NXT Nicky Hayen voor als nieuwe T1. De 41-jarige Limburger wordt zo straks de zesde Belgische coach in 1B; waardoor momenteel de helft van de teams dus een landgenoot als hoofdcoach heeft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Opvallend daarbij is dat vijf van de zes Belgische trainers generatiegenoten zijn. Zo gaat Hayen met Tom Van Imschoot (Lierse K. - 40 jaar), Vincent Euvrard (RWDM - 40 jaar), Wim De Decker (Beveren - 40 jaar) en Hans Somers (U23 Genk - 44 jaar) heel wat concullega's tegenkomen die hij in zijn actieve loopbaan ook al wel eens tegenkwam.

Het Belgische zestal wordt vervolledigd met ouderdomsdeken Régi Van Acker. De 67-jarige Waaslander gaat straks bij Dender zijn 34e jaar in als oefenmeester.

Tot op heden zijn er ook vier buitenlanders aangesteld als T1 van een 1B-club. Bij hen varieert de leeftijd wel meer. De Engelsman Steve Bould gaat op zijn 59e zijn eerste buitenlandse avontuur aan bij Lommel terwijl er bij Deinze met de 46-jarige Takahisa Shiraishi zowaar een Japanner in de dugout staat. De Oostenrijker Andreas Wieland (38 jaar - Beerschot) en de Nederlander Robin Veldman (36 jaar - U23 Anderlecht) zijn voorlopig (?) de benjamins van de bende.

Stuurloos

Voorlopig... want bij de twee Waalse teams is er nog steeds geen nieuwe hoofdcoach aangesteld. Virton nam afscheid van Pablo Correa en zou weldra de nieuwe T1 voorstellen en bij Standard U23 werd Geoffrey Valenne doorgeschoven naar het A-team (als T3). Ook zij speuren nog naar een nieuwe T1.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top