Opvallende trend: meer dan 80% van de nieuwkomers in 1B hebben Belgische nationaliteit

Challenger Pro League | Vijftien juni is officieel de start van de transferperiode in ons Belgische profvoetbal. De transfermarkt zal dit seizoen open zijn vanaf 15/06 tot 06/09 (een weekje langer dan normaal), maar veel teams hebben niet gewacht tot de officiële start om hun eerste nieuwkomers al aan te kondigen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tot op heden kondigden de 1B teams al zeventien inkomende transfers aan. Viertien daarvan waren van Belgische makelij. Lierse Kempenzonen (5), Beerschot (3), Dender (2) en Lommel (1) deden vooralsnog enkel Belgische transfers terwijl ook de U23 van Anderlecht koos voor een Belgische +23 versterking (Guillaume Gillet). Ook Deinze haalde 2/3 Belgen.

Maar ook de drie buitenlanders die al werden aangekondigd, hebben allemaal een recent verleden in België. RWDM haalde de Nederlander Bryan Smeets weg bij Lommel terwijl Waasland-Beveren de Braziliaan Lucas Ribeiro Costa definitief overnam van Sporting Charleroi. Mamadou Koné (Ivoorkust) ruilde de Oostkantons (Eupen) dan weer voor de Dakota Arena in Deinze.

Buitenlandse belangen

Het hoge Belgenpercentage zal ongetwijfeld nog zakken omdat veel 1B-teams in handen zijn van buitenlandse investeerders die nog wel een resem buitenlandse spelers gaan 'plaatsen'. Maar desalniettemin is de Belgische inbreng tot op heden hoopgevend.

HIER vindt u het transferoverzicht van de 1B Pro League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top