België-Portugal: recordopkomst voor de Red Flames

Red Flames | Op 6 april 2018 speelde het Belgische vrouwenvoetbalteam voor een recordaantal toeschouwers bij hun WK-kwalificatiewedstrijd tegen Portugal. Niet minder dan 7.101 toeschouwers zaten die dag op de tribunes aan Den Dreef in Leuven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het vorige record werd iets meer dan anderhalf jaar voordien gevestigd. Tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2017 kruisten de Red Flames in Leuven voor 7.000 fans de degens met Engeland. Dat was op 20 september 2016. Bijna negentien maanden later, na een EK in Nederland dat de Flames op de kaart zette, brak België opnieuw zijn toeschouwersrecord tijdens de WK-kwalificatiewedstrijden van 2019 aan Den Dreef, met 7.101 aanwezige Belgische fans die onze nationale vrouwenploeg vooruit stuwden tegen Portugal in de hoofdstad van Vlaams-Brabant.

Groeiend enthousiasme

"We dachten dat de fans na het EK een pauze zouden nemen tot het WK van 2019, maar we zien dat het enthousiasme intact blijft. Dat is belangrijk voor ons. Onze kwalificatiecampagne verloopt goed met tien punten en we zullen onze fans nog nodig hebben”, zei oud-aanvoerder Aline Zeler. Ondanks de mislukte kwalificatie voor het WK hebben de fans de moed niet opgegeven. Integendeel, op het EK in Engeland zal wellicht weer een legioen zwart-geel-rode fans paraat staan.

Indertijd hadden de ‘Diablesses’, zoals ze toen werden genoemd, geen vast thuisstadion en moesten ze noodgedwongen een beroep doen op terreinen over heel België. Voor de eerste wedstrijd van Ives Serneels bijvoorbeeld, in mei 2011 tegen Noord-Korea in Veldwezelt, kwamen slechts 380 supporters opdagen. De goede resultaten van de Red Flames, in combinatie met de professionalisering en de media-aandacht, hebben in de loop der jaren steeds meer publiek aangetrokken. Hetzelfde geldt voor het vrouwenvoetbal in zijn geheel, dat steeds populairder wordt. Zozeer zelfs dat de openingswedstrijd van het komende Europees kampioenschap tussen Engeland en Oostenrijk zal plaatsvinden op Old Trafford, de thuisbasis van Manchester United, waar niet minder dan 75.000 toeschouwers worden verwacht!

Volg de oefenwedstrijden en Euro 2022 op Pickx.be of via de Proximus Pickx-app. Sporza zal de EK-wedstrijden ook integraal en live uitzenden. Met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site Pickx.be of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Ontmoet onze Red Flames op hun allereerste officiële Fan Day op 25 juni. Vlammende sfeer verzekerd!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top