Tol van het succes treft RWDM: nu ook Rommens op weg naar de exit

Challenger Pro League | RWDM kon enkele maanden geleden net niet de kroon op het werk zetten na een uitstekende seizoen in 1B. De vice-kampioen liep maar net de promotie mis in de barrages tegen RFC Seraing en moet zo dus ook in de nieuwe voetbaljaargang aan de bak in de 1B Pro League. Maar voor de sterkhouders lijkt de drang naar een podium in 1A inmiddels te groot geworden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo besliste eerder Lenny Nangis al om zijn contract bij de Brusselaars niet te verlengen. De winger was vorig seizoen vaak een van de smaakmakers bij RWDM en raakte ook verkozen in het '1B-elftal van het jaar.'

Zijn goede prestaties gingen niet onopgemerkt voorbij in 1A en volgens verschillende bronnen mikt de flankaanvaller dan ook op een contract bij een club in een hogere divisie.

Rentree in 1A lonkt

En nu lijkt ook Nicolas Rommens zijn kastje leeg te maken in het Edmond Machtensstadion. De middenvelder was vorig seizoen de absolute draaischijf van RWDM en haalde daarmee ook het '1B-elftal van het jaar.'

Volgens Het Nieuwsblad zou RWDM immers zo goed als rond zijn met Zulte Waregem over de transfer van Rommens. De JPL'er wil de 27-jarige Rommens graag een nieuwe kans geven in 1A nadat Rommens als prille twintiger ook al enkele jaren op het hoogste niveau speelde bij Westerlo.

Werk op de plank

Als Rommens vertrekt bij RWDM, dan lijkt de club offensief helemaal onthoofd. Want naast (assistenkoning) Rommens en Nangis zijn ook topschutter Nzuzi en de ervaren Igor De Camargo alweer weg. Ook 'huurlingen' Ephestion, Hazard en Togui zijn er straks niet meer bij. Al kreeg Hazard bij Cercle wel al te horen dat zijn contract deze zomer zal stoppen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top