Leidt Jonas Hofmann zijn Duitsland eindelijk naar de overwinning tegen Italië?

Sport | De eerste drie wedstrijden van de Mannschaft waren nauwelijks succesvol te noemen. In Italië, tegen Engeland en in Hongarije kwamen de Duitsers niet verder dan 1-1. In twee wedstrijden was het telkens Jonaf Hofmann die het enige doelpunt kon maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De grote voetballanden kunnen zich duidelijk moeilijk motiveren voor de Nations League. België, Frankrijk, Engeland en Duitsland hebben alle moeite van de wereld om efficiënt, constant en sterk voor de dag te komen. Het resultaat daarvan is dat geen van deze naties aan de leiding staat in hun groep. Sommigen bengelen zelfs onderaan in het klassement.

Met drie keer een gelijkspel staat Duitsland voor op Engeland, dat twee punten telt. Voor Duitsland staan Hongarije (4 punten) en Italië (5 punten). Op zich zijn de verschillen nog niet heel erg groot waardoor het nog niet te laat is voor de Duitsers, maar de volgende wedstrijd tegen de Squadra Azzura is wél van groot belang. Als Duitsland de Italianen niet te ver willen doen uitlopen, dan mogen ze absoluut niet verliezen. Om dat te voorkomen, kunnen de Duitsers rekenen op Jonas Hofmann, de rechtsbuiten uit Gladbach die de voorbije wedstrijden toonde dat hij heel erg in vorm is.

Verlossing van op de flank

Na een wissel tijdens de wedstrijd tegen Italië kon hij in de korte tijd dat hij op het veld stond geen beslissende rol spelen om het gelijkspel om te zetten in een overwinning. Tegen Engeland en nadien Hongarije was hij wel een van de sterkhouders en wist hij vanop de rechterflank te scoren. Zijn doelpunten waren telkens van groot belang voor de ploeg, aangezien hij tegen de Engelsen de score kon openen. Engeland kon zich pas op het einde op gelijke hoogte komen. Ook tegen Hongarije was Hofmann belangrijk, want hij kon de achterstand omzetten in een gelijkspel en zo een nederlaag vermijden.

Het is dus duidelijk dat Hofmann op de rechterflank goed uit de voeten kan. Tegen de Engelsen kreeg hij de bal op een ongebruikelijke manier vooraleer hij zich solo naar doel begaf en de bal strak voorbij een kansloze Pickford in doel mikte. Ook tegen Hongarije moest hij zich vrijspelen om een diepe pass te ontvangen, maar nadien kon hij zich door zijn snelle techniek alsnog uit de voeten maken en afwerken. De Italianen zullen hem goed in de gaten moeten houden om te voorkomen dat hij zijn snelheid en goede afwerking gebruikt om op voorsprong te komen.

Laat opengebloeid

De 29-jarige Jonas Hofmann speelt pas sinds oktober 2020 bij de Duitse nationale ploeg en speelde sindsdien slechts dertien keer mee. In die dertien wedstrijden wist hij al vier keer te scoren, waarvan twee in de wedstrijden tegen Engeland en Turkije. Hoewel hij wegens heel wat blessures en een coronabesmetting een aantal wedstrijden bij de Mannschaft miste, was hij bij zijn ploeg Borussia Mönchengladbach wel een belangrijke pion die vaak het verschil kan maken.

De voormalige speler van Dortmund en Mainz heeft het voorbije jaar in de Bundesliga maar liefst twaalf keer kunnen scoren en vijf assists kunnen geven. Met die sterke cijfers kan hij terugblikken op een seizoen waarin hij consistent kon spelen en uitgroeide tot een van de beste Duitsers op zijn positie. Hoewel hij laat openbloeide, kan Hansi Flick nu profiteren van de goede vorm van de flankspeler. De Italianen zijn bij deze gewaarschuwd!

Volg de wedstrijd tussen Duitsland en Italië in de UEFA Nations League aanstaande dinsdag om 20u45 op Eleven 1, beschikbaar in de Pickx Sports-optie van Proximus.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top