Kan Eden Hazard de afwezigheid van KDB tegen Polen opvangen?

Sport | Woensdag begint België aan de vierde speeldag in de UEFA Nations League. De Duivels nemen het vliegtuig richting Warschau om daar hopelijk de Polen over de knie te leggen. Kevin De Bruyne zal niet aanwezig zijn en daarmee wordt er opnieuw gekeken naar wie deze aderlating kan opvangen. Eden Hazard, misschien?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vlak na het teleurstellende 1-1-gelijkspel tegen Wales deed bondscoach Roberto Martinez enkele belangrijke aankondigingen. Zowel Yannick Carrasco, Thomas Meunier, Dedryck Boyata als Kevin De Bruyne zouden rust krijgen: zij moeten dus niet opdraven voor de Belgische nationale ploeg die woensdag zijn laatste wedstrijd van dit Nations League-vierluik afwerkt tegen Polen. Voor Carrasco, Meunier en Boyata heeft Martinez nog enkele nog opties op de bank zitten, maar Kevin De Bruyne vervangen doe je niet zomaar. Volgens analisten kan Eden Hazard de o zo bepalende rol van een van 's werelds beste middenvelders misschien wel invullen. Of toch gedeeltelijk.

Opnieuw teken van leven

Eden Hazard maakt werk van zijn comeback, zoveel is duidelijk. De speler, of moeten we zeggen bankzitter, van Real Madrid gaf een eerste teken van leven tegen Nederland en toonde voor het eerst sinds lang zijn voetbaltalent tegen Polen. Hij viel in tegen Wales nadat Martinez de pers had medegedeeld dat hij tijdens die partij rust zou krijgen en maakte daarin een steriele indruk. We zagen Hazard drie keer aan het werk en daaruit valt af te leiden dat hij het voetballen nog lang niet verleerd is. Of dat ook voldoende is om Kevin De Bruyne op te vangen, moet nog blijken.

Alternatieven voor De Bruyne

Hazards profiel is immers helemaal anders dan dat van De Bruyne. Waar King Kev voor de splijtende lange pass kiest, opteert een fitte Hazard immers doorgaans voor een individuele actie of voor combinatiespel. Daarom past er naast Eden Hazard nog een speler op het middenveld die de motor van de Rode Duivels doet draaien. Sommigen denken dan spontaan aan Leandro Trossard, terwijl ook de naam van Dries Mertens steeds luider klinkt. Trossard voegde kwaliteit toe aan het spel van de Rode Duivels tegen Polen, terwijl Mertens al even naast de basisploeg valt. Hij staat wel nog steeds bekend om zijn neus voor doelpunten.

Maar ook Youri Tielemans is een optie voor heel wat analisten. De voormalige middenvelder van Anderlecht zette eindelijk nog eens een degelijke prestatie neer tegen Wales en hij kan ook een rijtje hoger spelen om daar assists en dergelijke te voorzien. Als Martinez voor Tielemans kiest, kan hij Dennis Praet of Hans Vanaken naast Axel Witsel laten postvatten. Deze ingrepen zullen wellicht leiden tot een andere speelstijl, maar Martinez heeft niet veel andere keuzes. De Rode Duivels moeten immers in het kielzog van Nederland blijven om de Final Four-eindfase te halen.

Volg de UEFA Nations League-wedstrijd tussen Polen en België op dinsdag 14 juni vanaf 20u45 op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top