Red Flames starten EK-voorbereiding tegen Engeland, het nummer acht van de wereld

Red Flames | Tijdens het EK vrouwenvoetbal 2022 zullen 16 vrouwelijke landenteams, waaronder de Red Flames, in Engeland strijden om de Europese titel. De Flames bereiden zich voor met een stage en oefenwedstrijden. De eerste van die wedstrijden is tegen Engeland zelf, het nummer acht van de wereld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vanaf 6 tot en met 31 juli vindt in het Verenigd Koninkrijk het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal plaats. De Belgische nationale vrouwenploeg, beter gekend als de Red Flames, heeft zich vorig jaar gekwalificeerd en komt terecht in Groep D. Daarin zullen ze het opnemen tegen IJsland, Frankrijk en Italië. In 2017 waren de Belgische vrouwen ook van de partij op het toenmalige EK en toen schopten ze het helaas niet verder dan de groepsfase. Vijf jaar later liggen de ambities hoger en daarom begon de voorbereiding voor deze rendez-vous al einde mei.

Toen riep bondscoach Ives Serneels zijn vrouwelijke troepen samen en gingen de eerste aanwezigen op stage in de Belgische Ardennen. Er werd intensief getraind met het oog op het EK en de voorafgaande oefenwedstrijden. De eerste daarvan vindt plaats op 16 juni in en tegen gastland Engeland, de nummer 8 van de wereld. De Flames, nummer twintig op de FIFA-ranking, zullen afzakken naar het Molineux Stadium in het Britse Wolverhampton. Daar zullen meer dan 31.000 aanwezige toeschouwers kunnen nagaan of de Belgische vrouwen hun voet kunnen zetten naast die van The Lionesses.

Definitieve selectie volgt

Wie de uiteindelijke selectie haalt, is nog niet bekend. Bondscoach Serneels riep de voorbije weken immers 33 namen op, waarvan er eind juni 23 zullen overblijven. Als we kijken naar wedstrijdbladen van afgelopen partijen (tegen Kosovo en tegen Albanië) zien we dat Nicky Evrard veel kans maakt om opnieuw in het doel te staan. De verdediging zal vermoedelijk bestaan uit Davina Philtjens op links, Laura De Neve centraal-links, Sari Kees centraal-rechts en Laura Deloose op rechts. Het middenveld zou wel eens kunnen bestaan uit Sarah Wijnants, Tessa Wullaert, Julie Biesmans en Janice Cayman. Vooraan denken we dat Hannah Eurlings en Tine De Caigny present zullen tekenen.

We pinnen ons evenwel niet vast op deze namen. Serneels riep immers ook Kassandra Missipo op, die een jaar zonder club zat na een zware knieblessure, maar recent een contract kon tekenen bij FC Basel. Serneels wil ook oudgediende Elena Dhont opnieuw aan het werk zien. Dhont brak in 2020 haar knieschijf, maar is na een lange revalidatie opnieuw klaar voor het echte werk.

Engeland in goede flow

De vorige partij die de Red Flames tegen de Engelse Lionesses afwerkten, eindigde op een 2-2-gelijkspel. Dat was in 2019. Toen stonden voor de Engelse dames Nikita Parris en Jodie Taylor aan het kanon. Voor de Flames waren dat Ella Van Kerkhoven en ex-international Heleen Jaques. De Lionesses zitten overigens in een goede flow. Ze hebben sinds september 2021 niet meer verloren en zetten eind vorig jaar zelfs een recordscore neer tegen Litouwen. Toen werd het maar liefst 20-0. Hopelijk kunnen de Red Flames hen komende donderdag in Wolverhampton wel het vuur aan de schenen leggen.

Volg de oefenwedstrijden en Euro 2022 op Pickx.be of via de Proximus Pickx-app. Sporza zal de EK-wedstrijden ook integraal en live uitzenden. Met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site Pickx.be of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Ontmoet onze Red Flames op hun allereerste officiële Fan Day op 25 juni. Vlammende sfeer verzekerd!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top