Er was eens een Rode Duivel: Marvin Ogunjimi

Sport | In 2022 blikt Proximus Pickx terug op Rode Duivels die slechts een voetnoot in de geschiedenis van onze nationale ploeg zijn. Hoewel zij slechts een handvol wedstrijden internationals waren, zijn ze toch opgenomen in het geschiedenisboek van onze nationale ploeg. Deze keer zoomen we in op Marvin Ogunjimi.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er bestaan heerschappen die ooit het shirt van de Duivels hebben gedragen, maar wiens aanwezigheid anekdotisch en onopvallend was. En dan zijn er anderen die veel potentieel hadden, maar het nooit konden waarmaken. Marvin Ogunjimi valt duidelijk in deze tweede categorie. Want ook al was zijn tijd bij de Duivels maar kort, hij liet zijn sporen na.

Doorbraak bij Racing Genk

Na een bescheiden profdebuut bij Genk in het seizoen 2005-2006, werd Marvin Ogunjimi in het seizoen 2007-2008 naar Nederland gestuurd om ervaring op te doen. Hij scoorde zijn eerste doelpunten bij Waalwijk in tweede klasse en keerde met vertrouwen terug naar Genk. Na een seizoen waarin hij geleidelijk zijn plaats veroverde, kwam zijn klasse pas echt bovendrijven in het seizoen 2009-2010: 13 doelpunten in 30 wedstrijden. Zijn doorbraak was een feit. Het seizoen daarop klonk de vraag of hij dit zou kunnen bevestigen, en dat deed hij met verve: 15 doelpunten in 32 competitiewedstrijden.

Ondertussen werd Ogunjimi opgeroepen voor de nationale ploeg dankzij zijn prestaties bij Genk. En ook daar stelde hij niet teleur. Bij zijn debuut voor de Rode Duivels, tegen Kazachstan in oktober 2010, scoorde hij tweemaal. Een paar dagen later trof hij opnieuw raak tegen Oostenrijk. Aan het eind van het seizoen eindigde Ogunjimi met 4 doelpunten in 4 optredens.

Dit trok natuurlijk de aandacht op de transfermarkt: in de zomer tekende hij bij Mallorca. Het probleem was dat de transfer net na de deadline werd afgerond. Ogunjimi moest dus 6 maanden wachten alvorens hij zijn koffers kon pakken voor Spanje. Tot dan speelde hij nauwelijks meer bij Racing Genk... maar hij verzamelde wel nog drie nieuwe caps met België.

Omzwervingen

Mallorca werd het begin van het einde. Hij was pas 23 jaar, maar de rest van zijn carrière zou een lange beproeving worden, met omzwervingen over de hele wereld. Na zes maanden in Spanje werd hij uitgeleend aan Standard, in januari 2013 werd hij naar Beerschot gestuurd. Het seizoen daarop flopte hij in OHL. Zijn statistieken na deze twee seizoenen: één doelpunt.

Daarna volgde een heuse wereldreis met haltes bij voetbalclubs in Noorwegen, Zuid-Korea, Thailand, Albanië, Kazachstan, Nederland, Wit-Rusland en Vietnam, voordat hij in 2019 terugkeerde naar België, in de lagere reeksen. Lierse Kempenzonen, Patro Eisden, Renaissance Mons,... De carrière van Marvin Ogunjimi draaide uiteindelijk helemaal anders uit dan de toekomst die hem voorspeld werd toen hij in oktober 2010 scoorde voor de Rode Duivels.

Fan van onze serie? Lees hier het verhaal van Didier Quain.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top