Beerschot kiest alweer jong en Belgisch: Thibaud Verlinden tekent op 't Kiel

Sport | Na enkele moeilijkere weken waarin de club heel wat 'vaste waarden' kwijtspeelde, krabbelt Beerschot VA stilaan recht. Nadat eerder de komst van Robby Quirynen al werd geofficialiseerd, was het nu de beurt aan Thibaud Verlinden om officieel een Manneke te worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Verlinden is een 22-jarige offensieve middenvelder die in eigen land vooral bekend is als de zoon van voormalig Clubcoryfee Dany Verlinden, voornamelijk omdat hij zelf de voorbije jaren in het buitenland actief was.

De flankaanvaller verliet België al op jonge leeftijd om zich verder te ontwikkelen bij het Engelse Stoke City. Verlinden schopte het tot het eerste elftal, maar kon zich toch nooit helemaal doorzetten. Een uitleenbeurt aan Bolton bracht even soelaas (15 matchen, 3 goals, 3 assists), maar ook nadien kwam de voormalige jeugdinternational niet echt aan bod bij Stoke.

In 2020 vertrok Verlinden dan naar het Nederlandse Eredivisionist Fortuna Sittard, maar ook daar bleken speelkansen niet voor het grijpen te liggen. Vorig seizoen ging Verlinden dan maar zijn kans wagen bij DAC Dunajska (hoogste niveau Slowakije) om nu dus eindelijk in zijn vaderland aan de slag te gaan.

Verlinden tekende een contract voor twee seizoenen (met optie voor nog een extra jaar) bij Beerschot.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top