Kiest Martinez voor deze nieuwe namen tegen Polen?

Sport | Neen, de Rode Duivels maakte afgelopen vrijdag geen goede beurt tegen Nederland. Lukaku moest het veld geblesseerd verlaten, Hazard bleek nog niet in topvorm te verkeren en de verdediging slikte maar liefst vier doelpunten. Bondscoach Roberto Martinez kreeg de volle laag en beloofde een reactie van zijn team. Zal dat team tegen Polen enkele nieuwe namen bevatten?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een ding staat al vast: Romelu Lukaku zal zeker niet aan de aftrap verschijnen in de wedstrijd tegen Polen. De Belgisch-Congolese goalgetter van Chelsea ondervond tijdens België-Nederland last aan zijn enkel en vroeg in de 27e minuut om zijn vervanging. Bondscoach Roberto Martinez besloot om Lukaku voorlopig niet op te stellen tegen Polen, en ook de wedstrijden daarna zijn naar verluidt twijfelachtig. Lukaku werd tegen Nederland vervangen door Leandro Trossard, maar die kon geen deuk het Nederlandse pakje boter trappen. Gelukkig was er nog Michy Batshuayi die in de 93e minuut de Belgische eerredder kon maken (1-4). Wellicht krijgt hij tegen Polen opnieuw zijn kans.

Gepuzzel op het middenveld en in de defensie

Op het middenveld verwachten we dat Axel Witsel en Kevin De Bruyne aan de aftrap zullen verschijnen. Eden Hazard oogde bleek tegen Nederland, maar krijgt wellicht opnieuw speelminuten. Martinez wil immers dat Hazard zo snel mogelijk weer de oude wordt zodat hij in de toekomst opnieuw kan wervelen op de flank. Blijft er nog over: Hans Vanaken. De Bruggeling maakte geen goede beurt tegen Nederland en zal wellicht plaats moeten ruimen voor Youri Tielemans.

Het is vooral de verdediging die Roberto Martinez de nodige kopzorgen geeft. Jan Vertonghen en Toby Alderweireld gingen meer dan eens met de billen bloot, maar het was vooral Dedryck Boyata die sterretjes zag tegen Nederland. Martinez nam het na de wedstrijd op voor zijn verdedigers en stelde dat men in het moderne voetbal met elf spelers verdedigt in plaats van slechts met drie, vier of vijf. De man gaf wel blijk dat er achteraan bij de Duivels iets moest veranderen. Hij stelde dat er achteraan nog geschoven zal worden en dat biedt perspectief voor de andere verdedigers op de bank zoals Arthur Theate.

Last but not least willen we Yannick Carrasco in de schijnwerpers zetten. De flankaanvaller van Atlético Madrid deed het niet onaardig tegen Nederland en zou wel eens op de linkerflank kunnen beginnen. Carrasco verving tegen Nederland Thomas Meunier die afgelopen vrijdag zijn motor maar niet aan de praat kreeg.

De vermoedelijke basisopstelling van de Rode Duivels tegen Polen in een 3-4-3-opstelling:

Mignolet - Alderweireld, Theate, Vertonghen, Castagne, Witsel, Tielemans, Carrasco - De Bruyne, Hazard, Batshuayi.

Bekijk België - Polen op woensdag 8 juni om 20u25 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top