Deinze vindt een nieuwe centrumaanvaller bij KAS Eupen

Sport | KMSK Deinze heeft dinsdagmiddag een derde inkomende transfer bekend gemaakt. De Oost-Vlamingen konden Eupenspits Mamadou Koné overhalen om de komende twee seizoenen in de Dakota Arena te komen voetballen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Koné is een 30-jarige centrumaanvaller die einde contract was bij eersterklasser KAS Eupen. Bij de Oostkantonners kwam de Ivoriaan vorig seizoen amper aan 58 speelminuten (en geen goals) in de JPL. In de beker was Koné wel trefzeker tegen Olympic Charleroi. Het jaar voordien was hij goed voor 672 minuten (en geen goals).

In 2017-2018 was Koné ook al eens een half jaartje in Eupen (toen op uitleenbasis van het Spaanse Leganes) en toen kon hij wel enkele keren de netten doen trillen. Tussen zijn huurperiode én zijn vaste periode bij Eupen speelde Koné ook nog voor Malaga en Deportivo La Coruna.

Bij Deinze is sportdirecteur Adrián Espárraga alvast overtuigd van de kwaliteiten van Koné “Mamadou Koné is een dynamische speler die ons verschillende mogelijkheden in de aanval kan bieden, want hij kan als spits of als vleugelspeler spelen", klinkt het op de officiële website van de club. "Hij weet hoe het Belgische voetbal werkt door zijn verleden bij KAS Eupen en hij heeft daarbovenop ook internationale ervaring. Het is een zeer positief in de kleedkamer en hij past perfect in de identiteit die de club op het veld wil laten zien.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top