Boston mag geen fouten maken als ze Golden State willen kloppen

Sport | Voor de derde en vierde game van de NBA Finals zullen de Celtics en de Warriors in Boston aantreden. De kans is groot dat de thuisploeg donderdag zal winnen, al is dat geen zekerheid.  Het eerste team dat vier wedstrijden weet te winnen, kroont zich tot kampioen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de eerste quarters van de eerste game domineerden de Golden State Warriors hun confraters uit Boston. Desondanks vonden de Celtics in de derde quarter toch nog de kracht om de wedstrijd in hun voordeel te draaien en eindigden ze met 108-120 op het bord. Het is niet de eerste keer dat Boston zo'n veerkracht toonde in dit seizoen, maar helaas voor Jayson Tatum en de zijnen werkte dit trucje niet in de tweede game, waar de Golden State Warriors revanche namen met 107-88. Man van de match was sterspeler Stephen Curry, die 29 punten maakte.

Derde quarter

Wat opvallend is aan de eerste twee games tussen Golden State en de Celtics, is dat de wedstrijd in beide gevallen een beslissende wending nam in de derde quarter. Zoals eerder vermeld moesten de Warriors in de eerste game uiteindelijk het onderspit delven, nadat ze aanvankelijk Boston met 38-24 domineerden.

De tweede game draaide helemaal anders uit. Bij de pauze stonden de "Dubs" een magere twee punten voor, wat voor de Celtics nog haalbaar was om in te halen. Twaalf minuten later werden dat 27 punten voorsprong en leden de Celtics een vernietigende nederlaag met 35-14 op het scorebord.

"Ik weet dat de coach erover gesproken heeft. We moeten nu even wat afstand nemen en de hele wedstrijd nog eens overlopen. Het is vooral belangrijk om de derde quarter in detail te bestuderen, we moeten manieren vinden om het beter te doen. De Warriors hebben in ieder geval goed werk verricht in de derde quarter. Tijdens het seizoen, waren wij vrij goed in dat derde quarter", verklaarde Al Horford, die van een held in de eerste game met 26 punten terugviel tot slechts twee punten in de tweede game.

Te veel balverlies

Op de keper beschouwd zijn er twee cijfers die symbool staan voor het fiasco van de Celtics in de derde quarter: De trieste 4 shots op 17 pogingen maar vooral de vijf verloren ballen. Ime Udoka, Boston's coach, verwacht alvast een reactie. "We konden voorkomen dat de tegenstander scoort in de half-court, maar tegelijk laten we ons de bal gemakkelijk afnemen in de backcourt. (...) We verloren 11 ballen in de eerste helft, die zij verzilverden tot 18 punten, daarna verloren we nog vijf of zes ballen in dat quarter. Hierdoor werd onze aanvalsstrategie belemmerd en liep alles vast. Voor ons was het duidelijk een teleurstellend derde quarter, maar de eerste helft was net zo teleurstellend."

Het is maar de vraag of de spelers van Boston deze analyse van hun coach ter harte nemen en in de derde game een overwinning zullen boeken. In ieder geval zullen ze alvast de steun krijgen van hun thuispubliek in de TD Garden.

We mogen ook niet het psychologische effect van hun vorig verlies onderschatten. De Warriors hebben getoond dat ze na een beschamend resultaat in de eerste game revanche konden nemen. Het is niet uitgesloten dat ook Boston na een verlies zal reageren met een overwinning. Kortom: staan we over een paar dagen 2-2 of is één team één overwinning verwijderd van de titel als ze terugkeren naar San Francisco?

Dit zijn de komende wedstrijden van de NBA Finals op Eleven Sports:

Donderdag 9 juni
  • Game 3: Boston Celtics - Golden State Warriors (3u op Eleven 2)
Zaterdag 11 juni
  • Game 4: Boston Celtics - Golden State Warriors (3u op Eleven 2)
Dinsdag 14 juni
  • Game 5: Golden State Warriors - Boston Celtics (3u op Eleven 2)
Vrijdag 17 juni
  • Game 6 (indien nodig): Boston Celtics - Golden State Warriors (3u op Elf 2)
Maandag 20 juni
  • Game 7 (indien nodig): Golden State Warriors - Boston Celtics (2u op Eleven Sports 2)
Volg de NBA het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top