Lommel SK haalt met Steve Bould de voormalige luitenant van Arsène Wenger binnen

Challenger Pro League | Na een maandenlange zoektocht heeft Lommel SK eindelijk een nieuwe hoofdcoach. Steve Bould gaat komend seizoen de Lommelse troepen leiden. De 59-jarige Engelsman kreeg een contract voor onbepaalde duur en gaat in de Limburgse bossen zijn eerste buitenlandse avontuur aan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In België is Bould niet zo'n bekende naam, maar in Engeland is de naam van de voormalige speler van Stoke City, Arsenal en Sunderland onlosmakelijk verbonden aan Arsenal.

Na een actieve carrière met meer dan 500 Premier League-matchen (waarvan meer dan de helft voor Arsenal), bleef Bould The Gunners nog meer dan twee decennia trouw. Tussen 2012 en 2019 was hij de trouwe luitenant (assistent-coach) van Arsène Wenger en in de periode daarvoor en erna coachte hij ook nog heel wat jaren de U18 en de U23. Nu kiest hij dus voor een avontuur bij Lommel SK en CFG.

Lommel was sinds februari op zoek naar een nieuwe hoofdcoach nadat de club de Braziliaan Luiz Felipe Ferreira aan de kant schoof na een desastreuze winter. Met Brian Eastick werd er toen een 'tussenpaus' naar het Soevereinstadion gestuurd om de club weer op de rails te krijgen én om een profiel te schetsen voor een nieuwe T1. Na het seizoen ging Eastick met die schets aan de slag bij CFG, met de komst van Steve Bould als finaal resultaat.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top