Oekraïne, van de hel naar het paradijs tegen Wales?

Voetbal | In de heel bijzondere context van de huidige geopolitieke situatie trekt Oekraïne zondag naar Wales om het laatste Europese ticket voor het WK van 2022 in Qatar te bemachtigen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Oekraïense volk mag trots zijn op haar vertegenwoordigers. Na de overwinning van hun land op het Eurovisiesongfestival is nu ook het nationale voetbalteam klaar om de kleuren van hun land te verdedigen. Zondag strijden ze voor een ticket naar het WK in Qatar later dit jaar. Woensdag versloeg het team van Oleksandr Zinchenko de Schotten waardoor ze konden doorstoten naar de finale van Route A in de WK-play-offs. Na winst in die wedstrijd moeten ze nog een laatste uitdaging afleggen: de Draken van Wales verslaan. 

Vechtersmentaliteit

Ook Wales, dat al enkele maanden wacht op zijn tegenstander, is klaar voor de laatste strijd voor het wereldkampioenschap. De ploeg van speerpunt Gareth Bale zal er alles aan doen om voor het eerst sinds 1958 terug op een mondiaal kampioenschap te verschijnen. Woensdag liet Schotland al zien dat ook zij koste wat het kost het WK willen halen, maar dat lukte zoals geweten niet na de 1-3-nederlaag tegen Oekraïne. Hoewel Schotland en Wales dezelfde mening delen als het over de Russische invasie gaat, lijkt het onwaarschijnlijk dat Wales Oekraïne zal trakteren op een ticket naar Qatar. De ploeg in het geel-blauw zal ongetwijfeld hard moeten knokken om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Vraag maar aan onze landgenoten bij de Rode Duivels hoe goed Wales zich kan verzetten tegen een potentiële nederlaag…

Ruslan Malinovskyi en zijn ploeggenoten weten dat ze de kwalificatie enkel kunnen veiligstellen als ze zich ten volle inzetten. Zeker de verdediging van Oekraïne moest bij de pinken moeten zijn om het verschil te maken in Glasgow en dat zal zondag in Cardiff niet anders zijn. De technische kwaliteiten van de Oost-Europeanen zullen uitgespeeld worden tegen het supportersgeweld van Wales, dat kan rekenen op een erg stevige achterban. Het is ook belangrijk om te beseffen dat een groot deel van de Oekraïense spelers niet helemaal fit aan de start staat aangezien hun competitie al enkele maanden stilligt door de oorlog. Ook fysiek heeft Wales dus een groot voordeel. Oekraïne zal tegen Wales opnieuw een erg grote vechtersmentaliteit moeten bovenhalen, willen ze dat laatste ticket voor het WK veiligstellen. 

Volg de ontknoping in Route A van de WK-play-offs via de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top