Unanimiteit bij 1B-teams: ook Lierse schaart zich achter voorstel voor 'traditionele competitie'

Challenger Pro League | Vandaag (donderdag) zit de Pro League opnieuw samen over een nieuwe competitiehervorming. Normaliter was het de bedoeling dat er gestemd zou worden over het voorstel van een profcompetitie met twee reeksen van 14, maar die stemming is reeds uitgesteld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De reden voor de niet-stemming is een coalitie bij het gros van de kleinere teams. Zij verkiezen een 'traditionele' competitie met 18 clubs in twee reeksen. Vanuit 1B zaten Waasland-Beveren, Lommel SK, RWDM, SK Deinze, RE Virton en het inmiddels failliete Moeskroen mee in de coalitie terwijl ook promovendus KVC Westerlo én degradant Beerschot het voorstel genegen waren.

Volgens Het Nieuwsblad heeft nu ook Lierse Kempenzonen zich mee verenigd met de andere 1B-teams waardoor nu het volledige 1B-peloton (seizoen 2021-2022) aan één zeel trekt. Dender EH heeft als promovendus uit 1e Nationale nog geen stemrecht.

16 op 26

De 1B-teams krijgen voorts ook steun van Cercle Brugge, AS Eupen, KV Mechelen, KV Kortrijk, KV Oostende, OHL, Seraing, STVV, Zulte Waregem én Union waardoor maar liefst 19 van de 26 Belgische profclubs mikken op een competitieformat met 2x 18 teams.

Toch dreigt geen enkel voorstel een tweederdemeerderheid te halen (omdat de G5 meerdere stemmen heeft en het andere voorstel met drie reeksen van 12 teams wil doordrukken) waardoor er dus weer onderhandeld en gedebatteerd moet worden vooraleer er een definitieve beslissing genomen kan worden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top