Uittocht der habitués! Plots zijn er geen 1B-spelers meer die er van in het begin (2016) bij zijn

Sport | Met Kevin Kis vertrekt er deze zomer alweer een speler die er sinds de oprichting van 1B altijd bij was. Het lijstje van 1B-habitués is zo voorlopig helemaal leeg. Al zijn er nog wel enkele jongens die er tot op heden altijd bij waren én mogelijk nog ergens opgevist kunnen worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met Kevin Kis (naar Patro Eisden), Soufiane El Banouhi (einde contract bij SK Deinze), Pietro Perdichizzi (gepromoveerd met Westerlo), Noel Soumah (einde contract bij Westerlo) en Anas Hamzaoui (terug naar Union na uitleenbeurt bij Virton) gaan deze zomer de laatste vijf vaste klanten van 1B allicht in een andere reeks aan de slag.

Voor El Banouhi, Soumah en Hamzaoui liggen natuurlijk nog wel mogelijkheden om terug te keren naar de reeks. Maar momenteel iigt er dus geen enkele speler meer onder contract bij een 1B-club die sinds de oprichting van 1B alle seizoenen ook effectief in 1B speelde. Ook 'stamgasten' als Glenn Neven (een jaartje in 1e amateur met Lommel), Raphäel Lecomte (een jaartje in 1e amateur met Virton) en Nicolas Rommens (een jaartje in 1A met Westerlo) sloegen wel ergens een seizoen over.

Met Guillaume De Schryver loopt er bij Lierse Kempenzonen nog wel een speler rond die sinds 2016 al z'n wedstrijden in 1B voetbalde (voor Cercle, Westerlo en Lierse K.), maar de middenvelder zat tussen september 2020 tot mei 2021 zonder club.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top