Mathijssen experimenteert met resem debutanten tegen Schotland

Beloften | De Belgische beloften spelen op 5 juni om 16u op het veld van STVV hun wedstrijd tegen Schotland. Bondscoach Jacky Mathijssen riep heel wat nieuwe jongens op en zij krijgen mogelijk een kans tegen de Schotten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

België plaatste zich al voor het EK 2023 in Roemenië en Georgië, en tegen Schotland speelt het dus een soort van galawedstrijd. Mathijssen maakt van de gelegenheid gebruik om enkele jongens eens te testen.

Achteraan werd Zeno Debast opgeroepen en de 18-jarige centrale verdediger maakte dit seizoen indruk bij Anderlecht. Vincent Kompany liet hem opdraven en Debast liet daarbij zijn kwaliteiten zien, maar viel nadien uit met een voetblessure. Is hij fit genoeg om te spelen tegen Schotland?

Sensatie bij PSV

Op het middenveld heeft Mathijssen er nog een aantal spelers bijgehaald. Roméo Lavia wordt aanzien als één van de grootste talenten in België. De 18-jarige defensieve middenvelder kreeg al eens speelminuten in het eerste elftal van Manchester City en de voormalige speler van Anderlecht moet de komende jaren de nieuwe patron worden op het middenveld van de jonge Duivels.

In de aanval zijn er weer een aantal extra smaakmakers beschikbaar. Johan Bakayoko was op zijn negentiende een sensatie bij Jong PSV, dat in de Nederlandse tweede klasse uitkomt. De voormalige jeugdspeler van Anderlecht kende er een fantastisch seizoen met 17 goals en 12 assists in 32 competitiewedstrijden. Hij maakt volgend jaar deel uit van de A-kern van PSV.

Oyen, revelatie bij Genk

Bakayoko krijgt het gezelschap van Luca Oyen. De 19-jarige aanvallend ingestelde speler was dé revelatie bij KRC Genk, dat een zwak seizoen kende. Vreemd genoeg begon hij nog vaak op de bank onder Bernd Storck en John van den Brom. Hij wil onder Wouter Vrancken een vaste waarde worden. Verder is het ook uitkijken naar Largie Ramazani. De 21-jarige flankaanvaller kende een sterk seizoen in de Spaanse tweede klasse. De voormalige speler van Manchester United wist daar in 29 wedstrijden 8 keer de netten te laten trillen en 1 assist uit te delen.

Tot slot is er Anthony Descotte. Mathijssen moet op zoek naar een nieuwe goaltjesdief en de 18-jarige spits van Sporting Charleroi kan die rol misschien wel op zich gaan nemen. Hij mocht dit seizoen acht keer spelen bij de Carolo’s en hij wist één keer te scoren.

Volg de match van de nationale beloften U21 tegen Schotland op zondag 5 juni vanaf 15u45 live op Pickx+ Sports 1 op je tv, op Pickx.be of de Pickx app, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top