Mag Eden Hazard hopen op speelminuten in de Champions League-finale?

Sport | Bij Real Madrid kunnen ze eindelijk weer rekenen op een topfitte Eden Hazard. Er is veel lof voor de Rode Duivel. Kan hij in de Champions League-finale tegen Liverpool als geheim wapen bovengehaald worden door Carlo Ancelotti?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eden Hazard kende nog maar eens een rotseizoen. In de schaarse speelkansen die hij kreeg van Carlo Ancelotti was hij nog maar een schim van de speler die hij ooit was. De Rode Duivel had geen versnelling, draaide altijd terug, ging zelden of nooit nog diep, ging geen dribbels aan… Het was duidelijk dat het op die manier niet verder kon.

Real Madrid en Hazard beslisten om eind maart toch over te gaan tot een operatie om het metalen plaatje uit zijn enkel te halen. Hazard ondervond te veel hinder en dat was te zien aan zijn spel. De ex-speler van Chelsea moest daardoor 6-8 weken aan de kant blijven. Het seizoen was dus zo goed als over voor hem.

Op 15 mei maakte hij zijn wederoptreden in de match tegen Cadiz en daar zagen we plots een heel andere Hazard. Hij dribbelde, eiste de bal op, ging buitenom op de flank, had diepgang, terug een versnelling… Achteraf was er veel lof en ook op training liet de ondertussen 31-jarige Belg een zeer frisse indruk achter.

Lof van Ancelotti

Carlo Ancelotti was ook lovend voor Hazard. “Het gaat prima. Hij komt terug van een blessure, maar traint heel goed en kan spelen. Er is veel wil en enthousiasme bij hem", zei de Italiaanse coach enkele dagen voor het treffen met Liverpool. Hazard zelf heeft er ook enorm veel zin in.

Hij hoopt van waarde te zijn in de finale, wellicht als invaller. "Of ik me bevrijd voel na de operatie? De ingreep is goed verlopen. Alles gaat goed momenteel. Ik ben net op tijd klaar om een rol te spelen in de Champions League-finale. Ik wilde niet te snel gaan, zoals de vorige keren. De coach begreep mijn situatie, net zoals de medische staf. We hebben goed gewerkt. Nu voel ik me echt goed", zei hij aan Het Laatste Nieuws.

Blijven

Eden Hazard kende tot op heden drie enorm moeilijke jaren bij Real Madrid. Hij won weliswaar twee landstitels, maar zijn inbreng was nihil. De teller staat op slechts 66 wedstrijden, met daarin 6 goals en 10 assists. Heel België hoopt dat de Belgische vedette een invalbeurt krijgt tegen Liverpool en zo mee de Champions League kan winnen. Om dan volgend seizoen eindelijk te schitteren bij Real Madrid en de Rode Duivels naar een geweldig WK in Qater te stuwen.

Een vertrek bij Real Madrid is niet langer aan de orde. Hazard wil volgend jaar voluit zijn kans gaan, nog meer nu Kylian Mbappé voor PSG koos. "De coach weet dat ik nog een contract tot 2024 heb. Mijn eerste drie seizoenen bij Real zijn niet goed verlopen, dus wil ik iedereen tonen wat ik kan. Te beginnen met deze zaterdag. Het is altijd een droom geweest om voor Real te spelen. Dat is het nog altijd.”

Volg de UEFA Champions League-finale tussen Liverpool FC en Real Madrid nu zaterdag 28 mei vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top