De hoogtepunten van het seizoen van Antwerp

Sport | Royal Antwerp FC begon met grote verwachtingen aan het seizoen, maar kon die nooit waarmaken. De Great Old eindigde vierde en daar was voorzitter Paul Gheysens niet tevreden over. Proximus Pickx blikt terug op het seizoen van Antwerp.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Antwerp hoopte dit seizoen mee te spelen voor de landstitel, maar dat bleek nooit een mogelijkheid. De Great Old eindigde op een vierde plaats, en in de Beker van België werd het uitgeschakeld door tweedeklasser KVC Westerlo. Daarnaast was het Europese avontuur ook geen groot succes.

De komst van Radja Nainggolan

Antwerp investeerde zeer zwaar dit seizoen. Het haalde voor 30 miljoen euro aan nieuwe spelers en de nieuwe trainer Brian Priske kreeg daarbovenop ook nog eens Radja Nainggolan. Op 14 augustus 2021 maakte Antwerp de komst van Nainggolan bekend. Het was een stunt van jewelste van voorzitter Paul Gheysens. De ex-Rode Duivel toonde bij momenten zijn klasse met enkele wereldgoals, maar met 2 goals en 3 assists in 32 matchen bleef Nainggolan ook iets onder de verwachtingen. Hij gaf zichzelf tijdens de play-offs een 6 op 10. Zijn winnende goal op het veld van Beerschot was zijn belangrijkste wapenfeit.

Sterk tegen Genk en Anderlecht

Antwerp wervelde dit seizoen veel te weinig. Het deed dat twee keer op de Bosuil. In de thuismatch tegen KRC Genk zagen de Antwerpse fans een waar spektakelstuk. Genk was aanvankelijk baas en Paul Onuachu scoorde de 0-1. Nadien ging Antwerp als een wervelwind tekeer en tussen minuut 27 en 69 scoorden Ritchie De Laet, Birger Verstraete, Koji Miyoshi en Michael Frey. Onuachu zorgde nog voor een late 4-2. Anderhalve maand later kreeg Anderlecht geen poot aan de grond op de Bosuil en Alhassan Yusuf en Michael Frey (dé revelatie met 24 doelpunten) scoorden de twee goals. Antwerp kon dergelijke prestaties echter veel te weinig op de mat leggen.

Antwerp verrast met Overmars

Na Nainggolan pakte Gheysens opnieuw uit met een zeer straffe stoot. In maart stelde Antwerp plots Marc Overmars aan als technisch directeur. De Nederlander was enkele weken voordien nog ontslagen bij Ajax na grensoverschrijdend gedrag. Sponsors begonnen na de aanstelling van Overmars plots massaal af te haken, maar dat deerde Gheysens niet. De storm rondom de aanstelling van Overmars, die bij Ajax straf werk leverde, ging liggen en de ex-flankaanvaller werkt in de luwte aan de kern voor komend seizoen.

Enorm zwakke play-offs

Antwerp hoopte in de Champions’ play-offs als nummer vier een gooi te doen naar de derde of zelfs tweede plaats. Daarvoor kwam het nooit in aanmerking. De twee duels tegen Anderlecht, die beslisten over de derde plaats, werden een flop. RSCA won met 0-4 en 2-1 en Antwerp moest tot de laatste speeldag wachten op een zege in de overbodige match tegen Union SG. De Great Old pakte een schamele 4 op 18 en mede daardoor werd Brian Priske ontslagen.

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top