Topdoelpunt van het seizoen: Radja Nainggolan schiet Beerschot aan flarden

Sport | Op 5 december 2021 speelde Radja Nainggolan met Royal Antwerp FC op het veld van Beerschot. De club waar hij opgroeide. De middenvelder wist op het Kiel zijn eerste doelpunt ooit te scoren in de Jupiler Pro League en dat voor de grote rivaal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorige zomer zorgde Antwerp voor dé transfer in België door Radja Nainggolan aan te trekken. De middenvelder leek zich goed te voelen in Italië, maar Paul Gheysens wist de ex-Rode Duivel vast te leggen nadat die in onderling overleg vertrok bij Inter.

Nainggolan kreeg één van de duurste contracten ooit in België, maar hij had aanvankelijk wat tijd nodig om prestaties te leveren die iedereen van hem verwachtte. Zijn doelpunt op het veld van grote rivaal Beerschot bezorgde hem zeer veel krediet bij de aanhang van Antwerp.

Een 'warme' ontvangst

Antwerp trok op 5 december naar het Kiel, waar Beerschot een zeer moeilijk seizoen kende. De club stond allerlaatste en boekte slechts twee overwinningen. Antwerp was dan ook de grote favoriet voor deze Antwerpse derby.

Nainggolan was voor aanvang van de partij twijfelachtig door een spierblessure, maar hij geraakte uiteindelijk toch fit. De thuisaanhang had een warm welkom voor Nainggolan en hij kreeg de nodige verwensingen naar het hoofd geslingerd. Dat een officiële ambassadeur van hun club voor Antwerp koos, was in hun ogen dan ook hoogverraad.

Er was veel strijd, op en naast het veld jammer genoeg, en daardoor waren er amper kansen in de eerste helft. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en dat was toch een grote verrassing. De twee ploegen kregen wat kansjes, maar scoren lukte niet.

Een prachtig doelpunt

Tot Nainggolan zijn duivels ontbond. De middenvelder kreeg de bal aan de linkerzijde van het strafschopgebied voor zijn voeten en hij pakte uit met een verschroeiend schot. Doelman Mike Vanhamel was volstrekt kansloos en zag de bal via de lat tegen de touwen vliegen. Dat was ook de winnende treffer voor Antwerp, want verder dan een schot van Raphael Holzhauser op de paal kwam Beerschot niet meer.

Nainggolan had de smaak te pakken en een week later trof hij weer raak met een prachtig afstandsdoelpunt. Het waren de enige twee goals van de 34-jarige middenvelder in de Belgische competitie, wat toch teleurstellend was. Bij zijn aankomst in Antwerpen had iedereen verwacht dat Nainggolan zou domineren in België, maar dat lukte niet. Antwerp eindigde vierde en de club hoopt volgend seizoen beter te doen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top