Antonio Pintus is het grote geheim achter het succes van Real Madrid

UEFA Champions League | Naast het genie van Karim Benzema, de reddingen van Thibaut Courtois of de aanpak van Carlo Ancelotti is er nog een belangrijke factor voor het succes van Real Madrid. Fysiektrainer Antonio Pintus is één van de belangrijkste personen binnen Real Madrid.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Real Madrid wist de afgelopen maanden indruk te maken door telkens het verschil te maken in het slot van de wedstrijd. Na de legendarische terugmatch tegen Manchester City kuste Luka Modric de kale knikker van Antonio Pintus, de Italiaanse fysiektrainer van Real Madrid. De 36-jarige Kroatische middenvelder bracht zo hulde aan de man die Real fysiek ijzersterk maakte. Real Madrid kent een indrukwekkend seizoen en wist de Spaanse titel en supercup al binnen te halen, terwijl het zaterdag Liverpool hoopt te verslaan in de finale van de Champions League.

Vorig seizoen waren de blessures schering en inslag bij Real Madrid, maar sinds Pintus terugkeerde naar Madrid is dat nog amper het geval. Pintus werkte al tussen 2016 en 2019 voor Real Madrid en dat onder de hoede van Zinédine Zidane. Hij was nadien aan de slag bij Inter en keerde afgelopen zomer terug naar Real, waar hij komaf moest maken met de vele spierblessures bij de Koninklijke.

Zeer streng

In Spanje kreeg Antonio Pintus de reputatie van zéér streng te zijn. De details van zijn methode blijven geheim, maar het is duidelijk dat hij streng is voor de spelers. Al vraagt hij geen onmogelijke zaken van hen. De spelers worden tot in detail onder de loep genomen zodat er geen overbelasting kan optreden waardoor ze veel vatbaarder zijn voor blessures.

De blessurelast was dit seizoen een stuk lager en het valt ook op dat Real Madrid fysiek ijzersterk voor de dag komt. Dat bewezen ze in de matchen in de Champions League. Pintus is 59 jaar, maar zit niet vastgeroest in een gedateerde aanpak. Integendeel, de man blijft zelfs innoveren en is een begrip in zijn vakgebied. De Italiaan is de absolute wereldtop als fysiektrainer.

Garantie op succes

De data van de wedstrijden tegen Manchester City, PSG en Chelsea lieten achteraf zien dat de fysieke parameters inzake intensieve inspanningen vaak hoger lagen bij Real Madrid. Dit was onder meer mee de oorzaak dat de Koninklijke zich via enkele waanzinnige comebacks wist te plaatsen voor de finale.

Liverpool is dan ook gewaarschuwd. Zaterdag zullen de spelers van Ancelotti weer fysiek topfit zijn en het belooft een pittige strijd te worden met de mannen van Jürgen Klopp. Pintus werkt als fysiektrainer al zijn achtste finale van de Champions League af. Hij wist de eindstrijd te bereiken met Juventus (1996, 1997 en 1998), AS Monaco (2004) en Real Madrid (2016, 2017, 2018 en 2022).

Volg de UEFA Champions League-finale tussen Liverpool FC en Real Madrid aanstaande zaterdag 28 mei vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top