Air Force 1! Deinze stelt Schuermans voor en heeft nu twee sterkste koppers van 1B in de rangen

Sport | Daags na de aankondiging van zijn vertrek bij Lierse Kempenzonen is al duidelijk geworden waar de toekomst van Kenneth Schuermans ligt. De centrale verdediger werd zopas voorgesteld bij KMSK Deinze. Schuermans tekende een contract voor twee seizoenen met optie voor een derde seizoen en moet bij Deinze de plek innemen van Viktor Boone; die richting Union SG trekt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 30-jarige Schuermans is met Deinze nog maar aan de vierde club in zijn carrière toe. Eerder verdedigde hij de kleuren van KVC Westerlo, OH Leuven en dus van Lierse Kempenzonen.

Bij Deinze zijn ze alvast opgetogen met de komst van de centrumverdediger. “Afgelopen seizoen was Kenneth een van de meest uitgelichte centrale verdedigers van de competitie", vertelt sportief directeur Adrián Espárraga. "Zijn komst naar KMSK Deinze is een positief teken want hij is niet alleen consistent op het veld maar is ook een leider, heeft een winnaarsmentaliteit en een positief ingesteld karakter. Kenneth is dus zeker een goeie aanwinst voor de club.”

Air force 1

Met Schuermans haalt Deinze ook de op één na sterkste kopper van vorig seizoen naar de Dakota Arena. De rijzige verdediger won vorig seizoen 84 kopduels in 1B en moest daarmee enkel Deinzespits Lennart Mertens (118) laten voorgaan. Als Mertens in Deinze blijft, dan zal het komend seizoen voor de tegenstanders dus regelmatig alarmcode rood zijn bij corners en andere stilstaande fases.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top