One day, one goal: Idriss Saadi duwt Standard in een crisis met prachtige volley

Sport | Op 4 februari 2017 knalde Idriss Saadi met een knappe volley, toen spits bij KV Kortrijk, de play-off-ambities bijna aan diggelen. Het was een mooie belevenis voor de spits, want het Luikse publiek juichte het doelpunt van Saadi zelfs toe.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Begin 2017 verkeerde Standard in een crisis na een reeks slechte resultaten. De Luikenaars stonden op een negende plaats en dreigden naast play-off 1 te grijpen wanneer ze KV Kortrijk op bezoek kregen op de 25ste speeldag in de Jupiler Pro League. Standard moest winnen om niet voor het tweede jaar op rij veroordeeld te worden tot play-off 2.

De troepen van trainer Aleksandar Jankovic kregen echter af te rekenen met de aanvallende kwaliteiten van Teddy Chevalier en Idriss Saadi. Standard begon goed aan de partij, maar KV Kortrijk kwam voor de rust op 0-1. De thuisploeg moest dus vol aan de bak in de tweede helft.

Applaus van Luikse fans

De Luikenaars probeerden de bakens te verzetten in de tweede helft, maar de doelman van Kortrijk kreeg amper werk. De Kerels, die een goede organisatie hadden neergezet, verdubbelden zelfs hun voorsprong via Idriss Saadi. Een kwartier voor affluiten mepte de spits de Rouches helemaal K.O. door voor de 0-3 te zorgen.

In de 73ste minuut werkte Ishak Belfodil een voorzet slecht weg en hij kopte de bal pardoes in de voeten van Saadi. De spits pakte uit met een geniale ingeving door het leer meteen op de slof te nemen en hij zag de bal in de verste hoek voorbij een kansloze Jean-François Gillet in doel verdwijnen. Een deel van het Luikse publiek applaudisseerde voor dit doelpunt en keerde zich zo tegen hun eigen team.

Zijn beste seizoen

Standard kon geen vuist meer maken en ging kansloos onderuit. De spelers kregen dan ook een stevig fluitconcert van de eigen aanhang. Saadi had de Rouches helemaal op een hoopje gespeeld en mede door de zege van KV Kortrijk kon Standard nooit meedingen naar een plaats in de top zes. Het bleef ook de komende weken negende en werd zo veroordeeld tot play-off 2.

Saadi, die door Cardiff City aan Kortrijk werd uitgeleend, beleefde dat jaar inzake statistieken het beste seizoen uit zijn carrière. Hij sloot de voetbaljaargang 2016-2017 af met 16 doelpunten en trok nadien naar de Franse club Straatsburg. Daar wist hij zich nooit door te zetten en na een korte passage bij Cercle Brugge, speelt hij vandaag voor Bastia in de Franse Ligue 2.

Fan van onze serie? Ontdek ook de schitterende solo van José Izquierdo tegen Kortrijk.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top